lördag 25 januari 2020

Här hemma - Medan kaffevattnet kokar upp


En massa viktiga dagar har passerat: Skogens dag och kramens. Martin Luther King-dagen. Pilsnerfilmens dag och Frufridagen. Popcorndagen och Världssnödagen regnade och blåste bort i veckan som gick. Idag är det tydligen halvsnödagen. Que? Anyway. Här har inte setts till den minsta flinga snö på flera veckor nu, men en lite gnutta sol däremot. Så då passade kameran och jag på att fånga ett par välkända hörn. Håll tillgodo.


De sista julresterna är på väg att packas in, men här och var har något gjort sig så hemmastatt att man nästan inte ser dem. Men det var ju inte det jag skulle kommentera här, det var ju något jag skulle bekänna... Jo, så här; det visar sig att jag har ljugit igen - för er. Länge. För det här är ingen String-hylla, det här är en kopia av något slag.

Läste en artikel om just String i veckan och där förmedlades intressant information om kopiering - eller plagiat. Jag skäms. Inte över vår fina ärvda hylla, den är fortfarande lika fin i mina ögon, men över att jag inte visste att det här inte var ett original. Originalet är helt rakt på sidorna, här finns det en liten knix, en böj i metalltråden på sidorna - på själva fästet alltså. Lurigt. Men det är väl just så plagiat brukar fungera - genom att vagga in en i tron att det är äkta vara. Men men, man kan ju också välja att se på kopiering som en slags hyllning. I det här fallet en verklig hyll-ning då.


Och så många gånger som jag har sett String-hyllor på auktioner och allehanda second hand-ställen. Alltså. Man lär sig verkligen något nytt varje dag, det är inte bara en käck aforism.

Annars? Jo. Fler motivbyten ska göras. Här ska våren vädras in, med fräsch tavelfärgsättning och gammalt porslin. Lite så. Lite som vanligt med andra ord.

"För det nya hemmet", en rubrik om någon utförsäljning i inkorgen. Och jag tänker på att nytt är ett relativt begrepp i vår värld. I vintage-världen alltså. För oss som älskar de redan använda tingen känns det nytt när något annat gammalt tar plats i vårt blickfång. När en oväntat bra - ny - kombination uppstår.

Och blommor behöver inte dofta, de kan lika gärna vara ett minne fångat på bild.


Oj då. Nu är visst både kaffe och fika klara. Och jag som hade tänkt att skriva så mycket mer. En annan gång då, mina vänner. Men lite roligt kommer i alla fall i ps:et. Bara inte kaffet hinner kallna... Sköt om er.

:)
/helena

ps Försöker rensa lite på min stackars överfulla hårddisk, för att få plats med alla foton som förhoppningsvis ska tas den kommande tiden, med hjälp av det återvändande ljuset. Hittade några roliga saker som mannen hittat och förmedlat vidare till min inkorg, under rubriken roligheter och puss. Nu vill jag lämna över dem till er.(Men pussen behåller jag allt själv). Hoppas bara att jag inte bloggat in dem tidigare. I så fall får ni helt enkelt stå ut med att par favoriter i repris. Med varm hand och ett fniss kommer här ett par roligheter och en kul - och tänkvärd - limerick:
"En komiker är en man som gör roliga saker. En stor komiker är en man som gör saker roliga."
/Buster Keaton
"En människa utan humor är som en bil utan fjädring, man känner alla obehagligheter i vägen."
/Okänd
"Jag tyckte aldrig att jag var särskilt borta, men det var jag tydligen."
/Keith Richards
"En underlig kille från Mön
la in sig för att byta kön
när detta var gjort
han ångra sig stort
för nu har han mindre i lön."
/Mona-Liz N

Jo. Men. Visst har jag väl förmedlat de här små finurligheterna till er tidigare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar