tisdag 21 januari 2020

Korta tankar på lååång matta


Galasäsong. Vilket ord. Men visst är den här. Satt och stirrade mig igenom väl valda delar av röda mattan-vimlet från Guldbaggen, och blev lite smått uttråkad faktiskt. Vad är det med dagens hår- och sminkmode egentligen? Håren skall färgas grå och ansikten ska pudras beige-bleka. Som om det mest naturliga har blivit något att kämpa för, via onaturliga metoder. Klurigt.

Klänningar fanns det ju några halvläckra, även om jag tycker att Cecilia Frode med sällskap var roligast i sina matchande rutor. Någon slags maxad, gul tartan-variant. Kul, kul.

Och. Nu till tiotusen-kronors frågan: Hur kommer det sig att så många skådisar blir tillsammans med någon med samma/likadant utseende om och om igen? Ingen särskild nämnd och ingen särskild glömd, men ändå, jag upplever att flera stycken bland vår skådespelarelit gifter sig och skiljer sig och gifter sig med samma person, om och om igen. Nej, inte med preciiis samma person - där är Taylor och Burton undantaget som bekräftar regeln - men med någon med exakt likadant utseende. Exakt. Why? Jag bara undrar.

Hur var då själva galan? Ingen aning faktiskt. Jag har bara hunnit kolla in röda mattan. First thing first liksom.

:)
/helena

ps Däremot har jag lyft ut Harry Martinsons Aniara från bokhyllan. Den prisbelönade filmen får allt vänta ett tag till, men originalet vill jag läsa nu, nu, nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar