tisdag 7 januari 2020

Jag är gud


Det var när vi stod där i den somriga skogen, som jag tänkte tanken att den här delen liknar ett djur. Eller flera små djur. Insekter av något slag? Det är något organiskt över det hela. Över både strängar, hals och kropp.

Jag, vi, mannen och jag vill behålla känslan från Musikhjälpen lite längre. Känslan borde kunna ljuda kvar hela vintern. Och våren. Soundet av musiken som en hjälpande hand - en läkande kraft - borde tona genom hela den gröna sommaren och låta vidare genom höstens alla gula och röda toner. Ljuda vidare. Ända till nästa alldeles för korta decembervecka. Lite så tänker jag, vi.


Välsvarvad. Ett bra ord för att beskriva gitarrkroppen. Och bilderna blev så mycket bättre än jag tänkt mig. Spegeleffekten överraskade mig. Att hela omgivningen ville reflekteras däri den blanka ytan. Trädstam efter trädstam efter trädstam.

Och här sitter jag nu, med den alldeles nymornade vårterminen i tankarna. Försöker formulera ett par steg framåt. Bland annat har jag en intressant uppgift framför mig - att göra vår - mest mannens förstås - repertoar en aning mer feminin. Leta reda på fler kvinnliga artister att fylla notpärmarna med. Fler ackord tagna med nagellack, för att uttrycka det något förlegat och klyschigt. 

Det kommer inte bli svårt, det vimlar av duktiga kvinnliga låtskrivare. Det som blir den verkliga utmaningen är att hitta tillräckligt många kvinnliga verk för vår äldre publik, så att de inte blir besvikna när antalet Taube- och Cornelislåtar sjunker till förmån för Gullan Bornemark och company.

Jag börjar med Eva. Hon var trots allt först, en gång i tiden, där i lustgården, ni vet.
"Var enda liten grå sten
bär en evighet
var enda liten blomma
äger värdighet
varje själ
är en del..."

/ur Jag är gud
av Eva Dahlgren


<3
/helena

ps Har ni tips på kvinnliga låtskrivare/artister som borde vara med i den modifierade gitarr-/sångrepertoaren så tveka inte att kommentera eller maila in namn och låtar. De tas mycket tacksamt emot. Gärna några med en aning årgångskänsla, som sagt. Men nutida musikaliska förslag - med kvinnliga förtecken - vore också bra att få/ha.

pps Den här bilden blev allra bäst, men det är kanske för att jag är lite partisk i målet här? I det avbildade "föremålet" alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar