lördag 1 maj 2021

Ingen direkt politik, bara det viktigaste

Vi börjar väl som sig bör, med en röd blomma. Smyger in lite hjärtlighet direkt. Låter den nya månaden få lite kärlek så här. Lite love.

Lite gul är alltid kul. Piggar liksom upp. Och får mig att tänka på hur glad jag blev när mannen läste högt ur nyhetsflödet för mig nyss. Glad över satsningen på humlor och bin vi just läste om. Naturskyddsföreningen ska röja fram sandmarker i närheten av blommorna som de små surrande gillar, så att de kan bygga bon där. Bra grej!

Sedan lite Lennon. Han som fick betala det högsta priset för att vara en engagerad, passionerad, väldigt känd kulturpersonlighet och fredskämpe. Ett pris ingen ska behöva betala, någonsin. Vi lyssnar på vad han sa, och visste, redan när han var liten:

"När jag gick i skolan frågade de mig vad jag ville bli när jag blev stor.

Jag skrev: lycklig.

De sa att jag inte förstod uppgiften och jag sa att de inte förstod livet."

/John Lennon (enligt en lapp uppsatt på en av skolorna där mannen jobbar just nu)

Svårare än så behöver det inte vara, säger jag. Vad säger ni?

<3

/helena

ps Lovade mig själv att inte prata ordet på p idag, den här dagen när så många andra kloka gör det så mycket bättre. Lovade att bara nämna ordet på p en gång - lite snabbt i rubriken. Men. Ni vet men:et. Sedan hörde jag en så bra sak, sagt av en de nio konstnärer som klätt ett väldigt högt trapphus i Göteborg med sina tankar, frågor, reflektioner, åsikter och så vidare genom bilderna de skapat där. Carolina Falkholt har curerat. Och jag väljer här att frångå min princip för ordet på p och allas röda läppar idag. En gång till får ordet på p komma till tals här inne idag. I följande talande citat. Först måste jag bara få säga hur viktigt ordet på p är. Hur viktigt det är att vi engagerar oss. Oavsett om vi gör det med ord eller bild eller ljud - och handling. Här är det inte bara tanken som räknas, tänker jag. Nu citat:

"... Det är också därför konsten behövs; för att driva sådana frågor som varken politiker, eller andra, klarar av. Då måste man hitta andra vägar att göra det på. ..."

/sagt av Anders Sunna i ett SVT-reportage angående det nämnda trapphuset i Gårda, Göteborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar