måndag 17 maj 2021

Nyordning i det gröna vitrinet

Det viktigaste när jag möblerade om, så att säga, inne i det gröna skåpet, var att fokus skulle ligga på en skön mix av grejer i varje del av skåpet. Som här där det lätta, slingrande blå och gröna har fått gro och breda ut sig.

Den här delen blev en klar favorit. Med min farmors vas tillsammans med mannens farmors skål. Nästan allt är vintage i skåpet, eller åtminstone second hand. Utom Still Life, dödskallelyktan som kommer bli en klassiker, eller redan är det förstås.

Här nere fick då mina konstböcker ta plats. Kommer säkert variera vilken riktning som får stå med sin vackra framsida utåt, beroende på vilken jag just då väljer att bläddra i. 

Ledordet för den nya ordningen bland våra gamla saker och ting i skåpet är överskådlighet. Förut har det alltid hamnat något längst bak som inte synts alls, som knappt ens gått att ana, nu får det bara stå några enstaka föremål längre bak, men bara på ett sådant sätt att de ändå syns i en glipa eller två, så att man vet var man har vad och slipper leta ihjäl sig när något särskilt ska fram. Till en Fem särskilt fina, till exempel.

Det var det. Lite fräsch känsla över gamle goe gröne Ivar, minsann.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Konstböckerna ja. De ropade jag in väldigt billigt på auktion för många år sedan. Ska bli kul att ha dem lättåtkomliga, och med det mera lättvindigt kunna sätta mig ner i stolen bredvid (eller soffan när den inte är full av koppar och tavlor och träd!? längre...) och välja en period och stil och person att studera och njuta av.

Kan verkligen rekommendera att köpa icke-kompletta serier av fina, gamla bokband av olika slag - visserligen missar du ju en del, men du får ändå relativt mycket för pengarna. Det du eventuellt missar, någon epok eller stilikon eller så, går ju alltid att komplettera på annat sätt. Bättre ett par kunskapsluckor här och var - än ingen kunskap alls. Häpp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar