söndag 9 maj 2021

Sundays for future. And Mondays. And...

Mixed media var det ja. Blandningen av gamla köksredskap och resterna av ett broderi köpt på loppis. Vad kan det bli av det? En knasig soppa bara? Eller?

Är ju en mästare på att koka soppa på vintage-spik, så att säga. Så när jag inte hittade resterna av garnet som tillhör det vackra (men fortfarande skrynkliga...) sceneriet på vårt köksbord, letade jag upp resterna från ett annat oavslutat symöte. Eller det vet ju inte jag, om det var just på ett symöte giraffen var tänkt att börja äta på sina frodiga garn-blad. Men ett vet jag - att det alltid går att hitta så mycket garn och broderityg och stramalj och roliga x-bilder där ute i den stora vida second handvärlden. X-bilderna, som jag kallar pappersmallarna till själva det kommande, blivande färdigbroderade motivet. För ofta består de ju av x på x på x, som i korsstygn.

Vad är då själva den röda tråden här, eller snarare den gröna? Jo, jag håller på att arrangera och fota fram en bild till något som ska bli en, eller ett par, delar i något av mina pågående bildprojekt. Kommer ni ihåg Lek med maten? Nej, inte jag heller knappt. Har nästan inte skapat något på det temat under året som gått faktiskt, måste bli skärpning där. Och kanske kan en konservöppnare som liknar en fågel bli en aning hjälp på traven? 

Jodå. Jag fick till en bild som jag blev nöjd med. Om det är den här ovan? Nej. Slutresultatet blev mycket mer avskalat, precis som framtiden måste bli vad det gäller konsumtion och hållbart cirkulärt tänk. Om vi nu alls vill ha någon framtid? Ibland när man ser hur människor roffar åt sig och bara fortsätter lyxa runt, då undrar man ju?

Anyway.

Solen kommer på kort audiens mellan molntapparna. Och jag tänker på det livgivande regnet som just dragit bort. Och på flickan klädd i solgult. Jag tror det var en flicka, och hennes mamma, som gungade och puttade på medan regnmolnen höll dem sällskap. Så fint att se friheten i att gunga med armarna upp i den regntunga luften. Som en slags lekplatsens regndans.

Att gunga på en lagom regnig söndag kan vara något av det bästa livet har att ge. Har ni tänkt på det? Det vill vi väl ska ske även i framtiden? Att kidsen ska ha lite skön luft att dra ner i lungorna samtidigt som gungan når oanade höjder? Sluta hänga i shopping-gallerior och börja gunga istället då!

Sköt om er. Och kidsen.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar