fredag 24 maj 2013

Balanssinnet & soffan


Det kanske känns som att det här håller på att förvandlas till "Dagens citat". Men så är det inte. Det är bara svårt att hitta nya perspektiv, nya uttryck, nya sätt att formulera sig på, när man sitter fast. Fast i samma tankebanor, i samma utsikter, i samma soffa.

Och så var det ju det här med att filmen där citatet ingick inte var speciellt bra heller. Trots Susan Sarandon. Hon hade väl en för liten roll helt enkelt. Lite spännande var den väl, ett tag. Det vill säga om man orkar se ytterligare en film som talar om för oss att allt går att köpas. Till vilket pris som helst.

Men citatet var nog det bästa med hela filmen. Så vad kan jag annat säga än; Njut av dagens citat och håll tummarna att soffan klarar sig några timmar utan mig ikväll!

" Old age is clearly a case of mind over matter -
if you don't mind it doesn't matter "
 

Översättningen var väl inte så bra kanske, men det kan väl inte ha varit så lätt att översätta något som egentligen är oöversättbart;

" Knoppen besegrar kroppen, bara man tänker rätt "
 

 /Mark Twain (via Richard Geres rollfigur i "Bedragaren")

 
 :)
/helena



ps Arbitrage, som filmen heter i original, är ett ganska otäckt ord egentligen. Särskilt i kombination med orden obalans, marknader och pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar