tisdag 7 maj 2013

Ett Tuff(t) - Tuff(t) tips


Det här är bilder tagna med bilen. Nej, inte med mobilen, med bilen. För idag strejkade mitt knä totalt. Så då var det bara att sitta fint och veva ner rutan. Och låta privatchauffören mannen köra runt ett par varv.


Fördelen med att sticka ut kameran genom vindrutan är vinklarna. Ibland blir de riktigt bra.


Ibland blir de inte riktigt lika bra. Som när man blir alldeles för ivrigt för sitt - och kamerans - eget bästa. Som när tåget svischar förbi och man bara känner att; det här ögonblicket bara måste fångas! Då blir det lätt lite berg- och dalbanekänsla över det hela. Ett litet lätt illamående vilar över just den här vinkeln. Som Liseberg och Gröna Lund på en och samma gång. Fast lite småtrist SJ-blått istället för nöjesparksglittrande då.


Fast lite kul är det förstås att jag hann fånga tåget i farten, av bara farten. För en gång i tiden var det en lokverkstad bakom de röda och tegelprydda väggarna. Men det var för ganska länge sedan nu.


Nuförtiden används de här lokalerna till något helt annat. Ibland strömmar det musik ur de anrika väggarna. Ibland ligger det jord och blommor överallt där inne. Eller tyger. Ibland är det några som slår ihop sina kloka huvuden (aj!?) här. Eller något annat intressant.


Men på torsdag. Nu på tordag. 9 maj. När det är röd dag och allt. Då, är det...


MC-sammankomst? Nej, så klart inte. Varför skulle jag tipsa om det?


Nej, det här är inte heller rätt. För om jag skulle tipsa om en hamburgerkedja - vilket jag förstås aldrig skulle göra... - men om jag skulle ha gjort det, då skulle det såklart bli den här.


Här är rätt bild! Lite snett, men ändå rätt. Och lite suddigt, men ni ser kanske ändå vad det står? STORA LOPPIS-DAGEN, Åhaga 9 maj. Det var ju det jag ville tipsa er om. Om ni råkar vara i närheten på torsdag förmiddag, eller har vägarna förbi min lilla stad just då, så tycker jag ni skall göra ett loppis-stopp här. Just precis här.


250 loppis-försäljare samlade under samma tak! Ett arrangemang helt i min smak.
:)
/helena


ps För fjärde året i rad arrangeras denna stora loppis-dag. Tyvärr har jag själv aldrig lyckats komma iväg någon av de tidigare gångerna. Vi får väl se hur det går i år. Kanske ses vi på torsdag? Bland alla de andra 3498 besökarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar