fredag 10 maj 2013

ROGGBIV


Det är den tiden nu - när jag gärna umgås en stund med Rickard Sjöberg.


Även om jag är mer än smått uttråkad av hela fenomenet TV just nu. Det blir lätt så när man har "tvingats" att umgås med varandra under flera dagar. Alldeles för många dagar. Men vad göra när kroppen håller en soffgisslan?


Ibland kan man ändå ha lite extra tur med dumburksutbudet. Som igår när det gick en fransk film. Först tänkte vi; en fransk film - orkar vi? Sedan såg vi den och förbluffades över hur bra den var!

"Deux Jours A Tuer" hette den. Heter den. Från 2008. Eller "Ödesdigra dagar" på svenska. Om en man mitt i livet, som synbarligen verkar ha allt och ändå verkar missnöjd.

Låter det standard och trist? Det var det inte. Varken standard eller trist. Jo, lite trist i den franska betydelsen kanske. Men bra. Så bra. Se den. Den bygger på boken med samma namn, av Francois Depenoux. Film som bygger på bok = nästan alltid sevärd.


Sedan, på natten, när sömnfrånvaron visade sitt blekaste ansikte, då träffade jag en gammal bekant. Fast i den nya tappningen. Testbilden! Så fin den är. Fast tyvärr inte på mina bilder. Vanlig tjock-tv + vanlig kamera = en inte helt lyckad kombination.

Jag såg ett inspelat avsnitt av "Bukowskis" medan jag väntade på att John Blund skulle komma hem. Det handlade om mattor, bland mycket annat. Fina mattor.

Och då kom jag att tänka på att testbilden skulle bli ett väldigt tufft mattmotiv. På t-shirts har jag sett det tidigare, men aldrig på mattor. Så jag googlade och fann - mattor med testbildsmotiv på. Förstås.

Allt är redan gjort. Men det var bara dörrmattor jag fann och de var slut i lager. Kanske är inte stora golvmattor med den grafiska, färgglada, underbara bilden gjorda än? Vem vet? Inte jag. Men visst skulle det vara läckert - på en stor matta. I rätt rum, på rätt plats.


Den har ju så många roliga detaljer (mute-knappen ska nog inte vara med på mattan, men den hindrade de där högljudda pip- & brusljuden från att förstöra nattens välbehövliga tystnad). Gillar särskilt den där runda saken, nere till höger, som rör sig fram och tillbaka hela tiden. Blir lite svårt bara, att fixa det där rörliga på en matta. Det får kanske bli en digital matta då? Fast det är säkert, också, redan gjort.


Vi avslutar väl det hela med en frågesportfråga; Vilka färger ingår i regnbågen? Kan ni?
:)
/helena



ps Gå gärna in här! på denna franska filmsida och titta på lite bilder - rörliga och andra - ifrån den franska braiga filmen. Det är konstigt, fast min skolfranska är mer än rostig så känns det ändå som att man förstår. Det måste ha med kroppsspråk och mimik att göra. De uttrycksfulla ansiktuttrycken. De små gesterna. Och de stora.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar