tisdag 8 juli 2014

Hög tid att...


...njuta av nektarinerna. De doftar så lockande nu.


...börja läsa boken av Ernst Brunner. Den som handlar om målaren, tavlan och stölden. Eller som Adlibris beskriver det: "... Yngling på guld är en faktabaserad roman uppbyggd i tre delar: brottet, historien och efterspelet. ..."


...visa er en del av ett stilleben som jag ropade in för inga pengar alls. Det målade motivet står i köksfönstret. Det finns ett plåster på baksidan - även tavlor kan få sår. Men det märks inte när solen silar sig genom duken.


...kika ut.


...se den lilla skatan sitta högst upp i toppen på det som nyss bara var en pinne. Nu är det ett träd. Ett träd som ibland får mig att tänka på Ted.


...röja upp efter förra veckan. Veckan när allting hände. Allting utom hushållsarbete. Tur att jag har den flamländska legenden - När bofinken fick färger - som diskhosällskap. Den har jag rivit ut ur en gammal Min Skattkammare, en som hade sett sina bästa dagar för länge sedan.


...bestämma sig för vilken som är den allra, allra, raraste rutan i mormorsfilten.


...min barndoms busigaste boll hittade hem.


...slänga den trasiga tröjan. Men jag vill inte. Vill låta hela min mage blomma en sommar till. Bara en till.


...vara lite ledig!

Fast er tänker jag förstås inte överge. Kanske blir det något glesare mellan orden. Kanske inte. Förhoppningsvis inte! Att skriva är ju det näst bästa jag vet.
:)
/helena

ps ...påminna er om alla riktiga auktioner. Sådana med klubbor och slag inblandade (oj, det lät nästan lite blodigt). Glöm inte alla skojiga slagauktioner som blommar som ogräs runt om i landet. Gå in på auktion.se. Klicka vidare till den långa, långa, listan med auktionshus från A till Ö. Skulle förvåna mig mycket om ni inte hittar några som passar just er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar