tisdag 15 juli 2014

Inget att hetsa upp sig över


Ett litet tips till att börja med - inget nydanande eller upphetsande direkt - men ett bra och praktiskt; är att plocka bort ramarna från tavlor som ni köper billigt second hand. Det finns massvis med fina, målade motiv som man kan köpa billigare än vad de flesta tryckta affischer och planscher kostar. Många med härliga, färgglada, naiva penseldrag. Men ramarna är ofta trista och sönder. Ta av dem då bara! Knips, knips med en tång så har du en lätt, behändig och lättplacerad duk eller pannå sedan. Om det är en uppspänd duk som är bemålad, passar den dessutom utmärkt att ställa i ett fönster. Jag älskar att betrakta hur ljuset sipprar in som starkast där färglagren är som tunnast pålagda.

Det var det tipset det. Annars tar vi mest dagarna som de kommer nu.


Med mycket mañana mañana-attityd.


Vi gav bara varandra ett löfte - att det inte ska vara stökigare här hemma när semestern är slut, än när den började.


Ambitionsnivån är låg. Projekten få och små. Ackumulerad trötthet kräver sin vila.


Men visst finns det många, många saker vi vill se. Och göra! Utflykter att åka på.


Men kanske är det bäst att viska lågt om dem? Mannen tycker att jag ska låta bli att vara så vidskeplig, men när jag skrev om tykobrahedagar för ett tag sedan fick jag verkligen en riktig sådan själv strax därpå. Så vissa drömmar - hur modesta och lagom de än kan verka i dagsljus - väljer jag att viska tyst till natten om.

:)
/helena

ps Schröder lyder signaturen på tavlan med den lite småkitschiga parasolldamen, hon som fick följa med oss hem från en auktion för några veckor sedan. Vet inte vilken av alla Schrödrar det handlar om här, med all säkerhet inte barockmålaren G E Schröder, som har målat Juno, i alla fall. Juno med de bara brösten, ni vet. Hon som hängde i riksdagens gästmatsal ända tills en kvinna (!) bestämde sig för att tavlan var alldeles för - ja, vad? Provocerande? Upphetsande? Könsdiskriminerande? för att kunna ha framme längre. Haha. Hur kan ett par flera hundra år gamla bröst väcka så mycket felriktad uppmärksamhet nu? På 2010-talet? Ett par bröst med ett ovärderligt konstnärligt och historiskt värde. Jag bara undrar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar