torsdag 24 juli 2014

Vilket klipp va'!


Superbloggarna Clara och Eli redovisar några av sina loppis- och auktionsinköp i inläggen Fyndat och Så här vet du om du har ropat in en äkta fyndlåda. Så då vill förstås inte jag vara sämre. I en av lådorna - det var förmodligen inte den med paraplyet som matchar inredningen - låg det en sax. En lagom sliten och lagom fin sax. Och alldeles lagom vass!


I lådan med den nya plånboken - den som mannen verkligen behövde - låg det gamla pengar. Polska och ryska pengar, tror jag att det är. På en av dem står årtalet 1918.


Som sagt: paraply som matchar inredningen. Ett riktigt gediget paraply dessutom. Kvalité stavas det. Sådana tillverkas nog inte längre. Nu har vi ett umbrella som definitivt klarar mer än en regnperiod till.


Här är den - mannens nya plånbok. Lite i onödan bling-blingig kanske, men funktionell. 20 meter blått presentsnöre fanns också att finna i samma blandade kartong.


Liksom en röd och häftig häftpistol.


Ihop med paraplyet som matchar, ja ni vet vad, låg det en massa färgsprakande scarfar. Eller säger man scarves? I alla fall, jag behöll två. Scarfar/scarves. Resten ska lämnas in på Myrorna.


Slutligen hittade jag de här skitsnygga metallkrokarna i botten på plånbokslådan! Vet inte riktigt vad de ska få hänga, eller var, men snygga är de.

Det var det. Dessa "skitsaker" kan nog inte direkt mäta sig med snyggissakerna hos Clara och Eli, men de gav å andra sidan flera hundra kronor för sina fynd och sin låda. Mannen och jag ropade in alla dessa praktiska skitsaker för...en skitsumma.

:)
/helena

ps Just det, höll på att glömma tumstocken. Nu har vi en extra tumstock. Att ha i bilen. Alltid är det något som ska mätas.

pps Såg ni förresten scrabble:t i bakgrunden? Mannen la stolt ut ordet komapatient. Ett typiskt semesterord?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar