torsdag 8 juni 2017

Blubb-Klubb-blubb


Minns ni att jag berättade att vi - mannen och jag - har startat en Blubb-Klubb? Den nybildade klubben som ska vara den bubblande, blubbande kreativitetens bästa vän. Vars enda stadgar består av: Gör det bara, bara gör det, särskilt om du inte alls har tid att göra det! 

Minns ni att jag berättade om det? Hursom. Här pågår en del sådana projekt just nu, parallellt med att jag försöker få en del jobb gjort också.

Ibland kan det vara svårt att skilja vissa av mina arbetsuppgifter från Blubb-Klubb-projekt. Det här med att jobba med återanvändning handlar ju ofta om att koka soppa på en spik. Att göra något av ingenting. Att få något som borde slängas att inte behöva slängas, till exempel.

Två gamla ramar med broderade blommor som jag har tröttnat på + två filmbilder som bara legat och skräpat bland en massa gamla tidningar. Visst skulle jag kunna lämna in ramarna till första bästa second hand-butik och slänga de halvskrynkliga filmbilderna, men jag väljer att göra något annat med dem. Jag tror att ni fattar vad va? Nu ligger ramglasen och torkar i diskstället och jag har måttat och klippt lite. Ska bara dammsuga av ramarna också. Sedan montering. Visar er säkert senare hur det blev.

På köksbordet ligger en del av ett pågående fotoprojekt med midsommar-tema. Vi får se hur det blir med det. Känns som att det finns potential där, även om det mesta fortfarande finns kvar i mitt huvud och en del hänger på uppehållsvädrets kommande vara eller icke vara...

Fiskarna Vädrar Ofta Tvedräkt, Kräftan Lejdes. Jungfrun Väger Skorpor. Skytten Stenar Vattnet.

Fiskarna, Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken och Vattumannen.

Där har ni den! Blubb-Klubbens första uppgift. En ramsa. För att lättare komma ihåg alla tolv stjärntecknen och deras ordning. Självklart börjar ramsan i slutet av februari, med fiskarnas tecken, eftersom jag är fisk. Riktigt f(r)isk är jag däremot inte, som ni säkert märkt för länge sedan. Men det krävs inte heller i stadgarna. Haha. Kanske finns det redan en massa kluriga kom-ihåg-ramsor för just det här ändamålet, jag vet faktiskt inte vilket. Men det här är i alla fall vårt bidrag. Om ni tycker att det är svårt att inte tänka att Skytten lika gärna kunde Vattna Stenen, så får ni tänka på det som att hen kastar smörgås i vattnet. Eller nåt. Sedan kan man ju alltid börja hela ramsan med Jungfrun istället, om man nu av någon märklig anledning skulle föredra det.

Blubb, blubb på er.

:)
/helena

ps Annars vill jag bara påminna er om att inte missa danska Skattjägarna. En hur bra halvtimma som helst! Vi får följa antikhandlare, loppisentusiaster, rekvisitörer/inredare/stylister, vintage-vurmare och en hel del andra återanvändare av rang! (Vet inte varför det står att det sänds bara på måndagar? På Svt, förra och den här veckan, har det sänts 19.30 nästan varje mån-tors). Ikväll sänds avsnitt 7. Retrohandlare Jesper Bo ska bland annat hälsa på sin svärmor. Låter ju kul. Nej, jag är inte ironisk. Titta ikapp på svtplay om ni har missat, vetja. Hinner ni inte se mer än ett avsnitt kan jag rekommendera avsnitt fem. Gillade blandningen där. Matfotografering med franska vintage-ting kombinerat med fyndjakt i en annorlunda blomsteraffär - bland annat dyker det upp ett fat från Upsala-Ekeby. Med glada tulpaner på. Bara en sådan sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar