onsdag 14 juni 2017

Ni borde komma hit!


När jag tittar på de här tre fotona, som jag har tagit vid tre helt olika tillfällen, känner jag att det inte är helt självklart faktiskt; vilket foto som är taget när. Vilket foto som är taget i samband med vilket event, alltså. Tre favoritbilder är jag däremot helt säker på att det är!


Jag borde nog skriva ett inlägg om att ni borde komma hit... Kommer ni ihåg att jag tänkte så, för några veckor sedan? Här är det. Inlägget som osar av självberöm och helt saknar självkritik. Här är orden som ska få er att förstå - att om det är någon gång i ert liv som ni ska komma hit - så är det nu. Sommaren 2017. Den kan bli episk. Klassisk. Och allmänt underbar. Fylld av människor. Fylld av glädje. Fylld av kärlek. Kärleken till varandra. Till konsten. Till idrotten.


Vi börjar med konsten. I september kommer No Limit Street Art Borås att hållas för tredje gången.

Den lilla staden kommer fyllas av storartad konst från alla världens hörn. På den utförliga, informativa, snygga hemsidan kan ni läsa allt om årets deltagande konstnärer. Jag har inte hunnit läsa in mig så mycket på dem ännu, men måste ändå medge att Hottea verkar ha något väldigt spännande för sig. Kanske är det för att det kittlar lite extra i vår stads textila trådar, när jag ser hans färgstarka konst vaja i vinden.

Så, kom hit den 3-10 september. Då vankas det färgdoft och lyftkranar i Boråsluften. Inte mycket som slår känslan att stå och titta på när ett monumentalt verk växer fram över väggen. Och när man kommer dit nästa dag, då kan det se helt annorlunda ut än det gjorde den förra.


Idrott. Sport. Bara massor utav sport.

Nej, sluta inte läsa här. För SM-veckan är något som borde tilltala även den mest sportskeptiska själ. Det måste finnas minst tusen skäl att följa alla dessa ovanliga och mer vanliga idrotter. Och mer eller mindre kända idrottspersonligheter, som deltar under denna hyperaktiva vecka. Runt femtio olika idrottsgrenar finns på det fullspäckade SM-schemat, om jag har räknat rätt. 

Allt från simhopp och friidrott till radiostyrd bilsport, bangolf, frisbee, flaggfotboll (vad är det?), dragkamp, kanotpolo, fridykning, rullskidor, streetbasket, tennis, rullstolstennis, skateboard, cykling och casting och... Puh.

Casting var kul. Hade inte en aning om vad det var förrän jag såg det live när Borås arrangerade SM-veckan för första gången 2014. Man kastar iväg något slags "flöte" med något slags fiskespö. På torra land. Och så ska man försöka pricka ett mål på en bana med "flötet". Alternativt försöka "kasta" linan så långt man bara kan. Ungefär så. Med betoning på ungefär. Det var trots allt snart tre år sedan jag såg det.

Så, kom hit 30 juni till 7 juli. Om ni vill vara där det händer en massa massa skoj. Och det vill ni ju. ;).


Men först blir det färgglatt. Regnbågsfärgglatt. I'm proud to present: Borås Pride 2017. För andra året är det dags att hylla kärleken storstilat även här i småstaden. KÄRLEKEN. Den borde aldrig få stavas med små bokstäver, eller hur? Det vackraste och viktigaste i våra liv. Mångfalden. Allas rätt till kärlek. Allas rätt att vara som vi är. Som vi - var och en - vill vara.

I dagarna de tre, med start redan i morgon, fylls staden av regnbågens alla färger. Kultur av alla de slag kommer gå av stapeln slag i slag, under den stolta, intensiva tredagarsperioden. Läs hela programmet här.

Och på lördag är det parad! Kommer aldrig glömma pappan med den färgglada flinten förra året. Hans döttrar hade regnbågsfärgade flätor. Och han ville väl inte vara sämre. Så gulligt och fint och underbart! Kan någon hämta en näsduk till mig nu meddetsamma, snälla?

Kram. Och kom hit!

<3
/helena

ps Konstverken (eller delar av dem) ovan är gjorda av Natalia Rak, Shai Dahan och Kobra. Här kan ni läsa om alla konstnärer - och konstverken som i allra högsta grad lever kvar på våra väggar! - som deltog i No Limit Borås 2014. Och här om dito för 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar