onsdag 7 juni 2017

Serverad på silverfat


Femtiofyra små bitar senare. Minns ni fickpusslet (Pocket Jigsaw) som jag hittade på Myrorna? Nu är det äntligen ihoppusslat: A Lady with a Squirrel and a Starling. In real life, eller åtminstone in real size, finns hon att beskåda på The National Gallery i London. Färgerna är så klart mycket mer levande på den riktiga målningen, särskilt bakgrunden, som ser mycket mer turkos ut. På det lilla pusslet är dessutom motivet något beskuret. Vill ni se ekorren och staren lite tydligare? Då tycker jag att ni ska klicka in er och njuta av ett stycke konst från 1500-talet. Av Hans Holbein the Younger.


Annars är brickor ett vintage-område jag varmt rekommenderar er att utforska. Man hittar dem ofta i någon dammig trave i second handaffärernas hyllor, eller slarvigt nedstoppade i blandat-lådorna på slagauktion. 

Kanske inte så särskilt ofta i äkta silver, de kostar förstås skjortan, men gärna i nysilver. Eller nickel. Tenn finns förstås också, men de är så lättböjliga och ömtåliga. Eller i någon annan vitmetallisk variant. Silveraktigt. Eller i mässing, om man föredrar guldkant på tillvaron. Något glänsande i alla fall. Passar lika bra att bära ut kaffet till bersån eller balkongen med, som till sommarplantornas vattenuppsamling. Eller till vad ni vill. 

Min bästa bricka har ni säkert sett förut. Full med fåglar och blommor och blad! Alldeles underbart oäkta och lite bucklig här och var. Hittade den för många år sedan i en antik- och kuriosabutik. Har använt den till allt man kan tänka sig. Finast är den som den är, när fåglarna får flyga fritt. 

:)
/helena 

ps Kanske känner ni igen The Ambassadors? Den är också målad av Hans Holbein den yngre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar