fredag 30 juni 2017

I skenet av en grönskande lyktstolpe


På små, slingrande vägar åkte vi hem. Passerade pittoreska vyer.


I bagaget hade vi nästan hela höstgarderoben, en bukett rara rosor, en pojke i kortbyxor och årets första besök på sommarloppisen. Ni vet, loppisen som man kan åka tåg ända in i. Nästan. Lions sommarloppis i Hindås. Hålls till förmån för välgörande ändamål - oavkortat!

I den gamla, fina, nyrenoverade stationsbyggnaden. Missa inte den, om ni har vägen förbi riksväg 40 mellan Borås och Göteborg i sommar. Det är bara en kort avstickare ut på landsbygden. Bara, säger jag, eftersom det inte direkt känns som något extra besvär när allt är så magiskt grönt och skönt där ute nu. Till 5:e augusti håller de öppet: Vardagar kl 16-19, lördagar 11-14. Inlämning sker under öppettiderna.


Vi spelade sommarens första omgång Scrabble med sjöutsikt (jag vann med 40 poäng!) och lyssnade på Robbie Williams.


Sommarliv. Bara blåsten som bråkade lite med träden. Annars stilla och lugnt. Som ett stilleben.


Och här ligger min nyfunna pojke och läser i gräset. Som en besvärjelse. Hör ni inte hur alla olästa böcker viskar bedjande till er? -Läs mig. Läs mig. Snälla, läs mig.

<3
/helena

ps Under åren har vi gjort många, många fina fynd på sommarloppisen. Bland annat den gröna kaffekannan. Och den lilla, rödklädda tvätterskan. Minns ni dem? Och snart hoppas jag att vi kan åka tillbaka och lämna några saker som bidrag till fortsatt snurr i återanvändingshjulet. Och viktigast av allt; som bidragande hjälp till de utsatta barnen i skuggan av det fasansfulla kriget i Syrien. Ska leta fram något riktigt fint i prylgarderoben, tänkte jag mig. Det lovade jag den trevliga personalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar