söndag 25 juni 2017

Gå blomstersyn


Välkommen in i vårt palats! "Palats", alltså. Tänkte vi kunde gå husesyn, eller snarare blomstersyn. Vid det här laget är ni troligen trötta på allt vad midsommarblomster heter. Men jag knäppte ändå av tio snabba, för att kunna visa er mina blygsamma. Tycker ofta det räcker med en grön kvist här och där, för att känna att man fräschar upp lite i den invanda inomhusmiljön.


En enda kvist, som sagt. Högt och lågt.


Och mittemellan. Här ser ni dessutom min pressade amaryllis. Hade så svårt att skiljas från den överdådigt blommande julblomman i januari, så jag la ett par av dess skönt bedagade blommor i press mellan mina tjockaste konstböcker. Picasso fick pressa. Och Halmstadgruppen. ;). Och så blev det så här fint. Hade nästan glömt bort dem, fram tills för ett par veckor sedan när jag dammade bokhögen lite förstrött. Plockade försiktigt ut dem från tidningspappret som de låg emellan och klistrade in dem mellan glas och ram istället. Et voilà!


Hur mycket jag än håller av mina porslinsblommor (blommönster på porslin, menar jag då och inte Hoya-varianter) och alla de broderade, så finns det naturligtvis inget som slår "the real deal". De livslevande växterna. 

Var på jakt efter några roliga tulpanlökar i höstas, och kom hem med något helt annat. De här klockrena, randiga. På långa, gängliga stammar växer de. Tror de heter Honungslök, eller om det var Honungsblommor. Något sådant i alla fall. Satte ner dem på vinst och förlust mitt bland mossan i den rufsigaste delen av den rufsiga täppan. Tänk om de kommer upp, tänkte jag. Och det gjorde de! Även om det tog sin tid. Allt verkar försenat i år. 

Tre fick komma in och ståta på fönsterbrädan. De luktar skarpt, av lök. Luktar precis som gräslök faktiskt. Minns att jag läste något på förpackningen - med de prassliga, oansenliga lökarna i - att rådjuren inte gillar dem lika mycket som jag.


Sedan finns det förstås inte mycket som gör en så glad som prästkragarna och deras små vänner.

:)
/helena

ps Ser ni vilken tejp jag använde till att klistra upp amaryllisen med? Vintertejp! Nej, det är nog för litet för att uppfattas, men det är små snöstjärnor på den. Och glada snögubbar i hatt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar