måndag 19 juni 2017

Sju vackra saker i en ring


Kan det verkligen vara det? Är det ens möjligt? Kanske. Eller? Nja. Tja. Varför inte? Jo, det måste det vara. Ja. Ja! Jag vände på fatet och konstaterade att det stod det som jag trodde det skulle stå där - Crème de la Crème.

 
Och ett i i ett ö. Ö som i Överby och I som i Ida. 2012, står det också. Med Idas egen handstil. Minns inte vilket år jag började följa Idas återbruksbravader. Kan ha varit ungefär då, eller något år tidigare.

Hon drev/skrev blogg då, och låg i startgroparna för att starta sin idag välkända återbruksdesign. Ni känner säkert igen de höga, staplade ljusstakarna. Staplar bestående av olika små vintage-saker. Saker, som kanske inte alltid säger så mycket när de står ensamma, som blir så mycket mer tilltalande tillsammans.

Det här måste väl ändå vara det ultimata återbruket? Hör bara:
  1. Ida inhandlade fat och tallrikar second hand. Ni vet, alla de där mer eller mindre udda faten och tallrikarna som ligger i stora travar på loppisar, slagauktioner och i välgörenhetsbutiker. 
  2. Sedan började hon borra och montera våningsfat. Några större, till de dignande kakkalasen. Några mindre, till de små tingen. Till smycken och nycklar och jag vet inte allt. Det här var innan det blev var mans - var kvinnas! - sak att höja limpistolen och sätta ihop olika egenkomponerade porslinskakfat. Idas är dessutom av en annan kaliber. Stadiga och gedigna. 
  3. Anyway. 
  4. Sedan köpte någon det vita fatet med sirlig dekor. Någon fick med sig det lilla, användbara fatet från Crème de la Crème. Tog det i ett stadigt grepp och slet det sedan med hälsan, för man förmoda.  
  5. Och i lördags fann jag det på Myrorna.
  6. Cirkeln är sluten. 
  7. Från att ha agerat kaffefat till någons dyrbara kaffetårar, till second hand-världen, till Idas kapabla återbrukshänder, till köpare/användare, till Myrorna, till mig!

Här hemma kommer det lilla fatet trivas som fisken i vattnet. Här finns många vintage-vänner att bilda nya, spännande stilleben med. Här finns damm. Här finns kaffe. Här finns höga återbruksambitioner. Här finns gott om plats. Nåja.

:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar