måndag 4 februari 2019

Cake & semlor


Vad gjorde ni i helgen, då? Åkte pulka och såg på mellon, eller? Vi åt årets första semlor och såg på Cake (2014). Bland annat.

Fattar inte att vi inte sett den förut. Ännu en film som bevisar att några av världens allra bästa skådespelare kommer från komedi-facket. Jennifer Aniston i högform. Nästan oigenkännlig i sin alldaglighet. Ärrad, både bokstavligen och i själen. Sevärd, om man är på humör för livets allvar.

- Tänk, när man tänker att en huvudskådespelarinsats är så där jättejättebra, så finns det ofta någon som är ännu bättre strax bredvid. Eller bakom. Sa jag till mannen.

- Mmm. Sa han.

I just det här fallet, i Cake, är det framförallt Adriana Barraza som står för ett agerande som inte känns som ett agerande överhuvudtaget. Hon bara är. Självklar och underbar.

Hela filmen är förresten full av sådana smått underbara gestaltningar vid sidan av Aniston. Hör bara på den här namnkunniga skaran i birollerna: Anna Kendrick, Felicity Huffman, Sam Worthington, Mamie Gummer, Chris Messina och Britt Robertson (som gör en viktig miniroll).

Nähä, nu ska jag få den här showen på road:en, som vi brukar säga. Måndagsshowen på måndagsroad:en, that is.

Sköt om er.

<3
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar