fredag 8 februari 2019

Tro lilla hjärta


Vi avslutar väl vardagsveckan där vi började den - i köket.


Hoppas att ni har haft en bra come rain come snow-vecka. All typ av nederbörd har kommit den här veckan, känns det som. Har sällan sett så fluffig och vacker snö som i måndags kväll. Fluff-fluff, som välvispad grädde i drivor, ungefär. Och nu regn. Grått trist och så synd på den underbara snön. Men men. Så är livet och vädret. På tal om väder; Merryweather. Merryweather. Fatta, att flickebarnet heter så! Alice Merryweather. Amerikansk alpin skidåkare. Merryweather. Förlåt att jag skriver det så många gånger i rad, men namnet gjorde mig ju så himla...ja, merry!


Lika glad blev jag när den här lilla duken bläddrades fram. Det här lilla mönstret, bland mina mönsterblad från 50-talet. Hemslöjdens flitiga mönsterblad. För lika flitiga fingrar. Och flinka.

Det nöp till lite i hjärtetrakten när jag fick syn på namnet på den här duken - Tro lilla hjärta. Hur fint?

Som sagt, hoppas ni haft en bra vecka, själv har jag småpysslat med lite av varje under vardagarna som gått. Bland annat jobbat en del med collage. Där kommer mina mönsterblad väl till pass. Det finns så mycket fint att återanvända där, även om jag inte vill klippa sönder alla bladen. Några måste sparas precis som de är. Hela och släta. Små grafiska mästerverk.

<3
/helena

ps Varje gång jag "leker" med mina kylskåpsmagneter så hittar jag, som ni vet, något nytt, mer eller mindre intressant och kul, sammansatt ord. Det är som om orden gillar att lägga sig bredvid varandra i en speciell ordning. Som att orden går in för att överraska mig varje gång asken öppnas. Skratt-himmel. Känn på den! Det var dagens kylskåpskalla - snarare varma - ord det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar