onsdag 6 februari 2019

Här hemma


I kökshyllan står de gulliga papperskatterna på rad och sniffar på sina blommor.


En hylla högre upp står bästa blomsterflickan. Hon firar jämt. Försökte vara lite rolig i senaste meningen där, genom att antyda att det var runt den här tiden på året som jag fick henne. Kan det ha varit till alla hjärtans dag? Hm. Jag minns faktiskt inte säkert. Får väl ta och söka upp svaret i en blogg nära oss...

Och ja, jag vet att Alla Hjärtans Dag, med STORA bokstäver, inträffar den fjortonde, men jag byter ju dagar i den gamla almanackan på annat vis. På mitt vis. Det kan handla om en namnsdag. En personlig dag. En världshändelse. En dag när det hände något stort. Eller smått. Eller gott. Eller något helt annat.


Och jodå, halmkronan har äntligen hittat ner från taket. Nu ska den bara packas in ordentligt och försiktigt, försiktigt. Sedan - skjuts in i julemballaget!


Här ligger tre högläsningsböcker som vi har börjat i. Vi funderar på att utmana oss - genom att läsa tre, fyra böcker samtidigt. Ja, inte samtidigt-samtidigt. Ha dem alla i gång på en och samma gång. Ha många bollar - böcker - i luften.

Men mannen är tveksam, han tycker om det här med att göra en sak i taget. Va?! Äsch. En sak i taget är ju bara för amatörer! Och andra kloka människor...

Vi får väl se hur vi gör. En av böckerna är i alla fall 1984. Av Orwell, ni vet. Tror jag läste den en gång i tiden, vet att den fanns i bokhyllan i mitt barndomshem. Kanske skumläste jag bara, för jag minns den så dåligt. Nu, nytt försök. Håller den än? Känns den till och med aktuellare än någonsin? Vi får väl se.


Det var nog allt från Nalla och mej. Hej hej.

:)
/helena

ps Nå, vad tror ni? Kan det här kanske bli ytterligare ett eviga kvinnor-vintage-tema: Här hemma? Med olika underrubriker. Som till exempel; fem snabba, oredigerade. För så skulle dagens underrubrik mycket väl ha kunnat lyda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar