söndag 17 mars 2019

Ända in i kaklet!


Hade mest tänkt att hylla våra idrottshjältar lite extra, med en riktigt blågul bild. Mest bara tänkt att höja våra skidstjärnor till skyarna, tacka för en underbar VM-vinter! Särskilt tjejerna, vill vi ju tacka. Som de har presterat. I både alpint, längd och skidskytte. Vilka pannben alltså! Tala om att åka med huvudet före, att ha en plan som de följer. Och att ha en plan B, om allt inte funkar med den första tanken.

Nu smälter snart snön och alla vinter-VM bort. Snyft. Känns lite trist att det redan är över, men men.

Vi som älskar att ta del av idrott hittar alltid en ljusglimt. Så fort snön har smält börjar vi blicka mot friidrottssäsongen, och innan dess kan vi glädja oss åt världscupavslutning i ridsport och en massa annat.

Först vänder vi våra sportsliga blickar mot VM i konståkning. En av världens svåraste idrotter ska ta plats på den hala vårisen. Tänk bara, att göra överjordiska rörelser en bra bit ovanför markytan, samtidigt som man ska försöka le och se allmänt behaglig och konstfärdig ut. Idrott i världsklass väntar, mina vänner.

Åter till det jag skrev i början. Fokus på det som gör att jag känner mig ofokuserad och inte bara kan hålla mig till att hylla våra fantastiska idrottsutövare, utan också måste nämna Louis Zamperini. OS-medaljör och krigsfånge. En sann överlevare. Ett människoöde att imponeras av. Ett psyke att avundas. Ni som, precis som vi, har sett filmen Unbroken (2014) tidigare ikväll eller förut, ni vet vad jag pratar om.

Ännu en förfärlig krigsfilm. Men. Samtidigt handlar det inte alls om krig. Det handlar om beslutsamhet. Överlevnadsinstinkt. Och fokus. Bygger på memoarer, adapterade till filmmanus av självaste bröderna Coen. Med regi av ingen mindre än Angelina Jolie.

Louis Zamperini. Ännu ett oförglömligt människoöde att imponeras av, och minnas. En människa med en inre styrka som de flesta av oss andra dödliga bara kan drömma om.

<3
/helena

ps Åter till ytan. Upp för att andas vintage-luft igen. High 5! vintage. Ytterligare en återblick. På inlägget som inspirerade mig till att göra bilden ovan. (Vad är det med mig och mina gamla dockskåpsmöbler egentligen? Jag måste väl ha varit en lilleputt i mitt förra liv...) Skämt åsido, mina saker inspirerar mig ständigt till att skapa. Bilder och ord. Ord och bilder. Här kommer en länk till mini-handfatet och de övriga fyra vintage-sakerna under rubriken High 5! vintage - Vad händer när snön smälter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar