lördag 16 mars 2019

High 5! vintage - So far so good


Tänkte mig en liten sammanfattning - High 5! vintage i 10 steg. Kategorin som jag, så okategorisk jag är, har skapat enkom för er och bloggen. Mina vintage-saker, second hand-grejer och annat smågammalt, tätt intill, tillsammans i nya kombinationer. De flesta föremålen har ni sett förut, men inte alla, ibland drar jag fram något "nytt" ur rockärmen, förlåt, klänningsärmen. Ibland får ni er någon faktabit till livs, ofta blir det bara ren och skär poesi av alltsammans.

En sammanfattning av flertalet av de "sakliga" sammanställningar som jag åstadkommit hittills i år alltså. Håll till godo.

Länkar till hela inläggen kommer längre ner - om ni vill återuppleva helheten, alla bilderna under respektive rubrik, eller om ni har missat någon.

Vi börjar med Oscar (ovan), även om allt, förstås, handlar om en kvinna. Lite efter-festen-glamour.


Mycket djur blir det. Björnar är fina. Särskilt pandor.


Och blommor.


Mina saker under lupp, så att säga.


Under ytan. !?!? (Jodå, länken nedan tar er med dit, så att ni förstår).


Ibland blir det mera närgånget än ingående.


Mera oemotståndliga djur.


Och en och annan praktisk sak.


I kökshyllan är det fortfarande den åttonde. Ett stående inslag, ett stående evighetstecken - åttan.


Vi slutar väl som vi började - med en klassisk kvinna med klass.

Länkar till dessa tio inlägg i min kategori High 5! vintage kommer här. I tur och ordning uppifrån och ner. (Rubrikerna här kanske inte lyder riktigt så som de gjorde ifrån början, men något ditåt i alla fall).

  1. Efter Oscar
  2. Djuriskt gott
  3. Tulpanspecial
  4. Men inga runda ord
  5. Hav förtröstan
  6. Sött & Salt
  7. Islossning, kaninhoppning
  8. Rostigt, och evigt vackert
  9. Nytt i kökshyllan
  10. Levande, döda ting

Det var det det. Eller nej, det var förhoppningsvis bara början. Jag har många, många High 5! vintage-inlägg på gång i pipeline och halvfärdiga inuti mitt huvud. Några ligger här strax intill. Snart hoppar de kanske in hit. Eller flyger...

<3
/helena

ps So far so good-saturday. Ett nytt begrepp? I samma anda som throw back-thursday? Ja, vi får väl se. I vilket fall som helst tycker jag att So far so good är en så himla bra titel. På en pjäs kanske. Eller en bok. En roman. Eller en memoar? Ja, varför inte. Titeln på en positiv människas memoarer. Ju äldre personen är som har satt sig ner för att fästa sina minnen på pränt, desto positivare framstår förstås hen. Fast det är kanske redan gjort? Av någon klok. Och lagom gammal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar