fredag 8 mars 2019

Den bästa dagen är oredigerad, men välregisserad.


Vem vet var skåpet ska stå? Vem bär byxorna i familjen? Förhoppningsvis den som är intresserad av inredning och ordning och reda. Förhoppningsvis den som trivs bättre i byxor än i något annat plagg. Oavsett kön. Oavsett vad, helt enkelt.

Personligen älskar jag byxor. Och skåp.

Bjuder er "bara" på några snabba klipp från min torsdag. En helt vanlig, ovanlig torsdag. Bläddrandes bland mina gamla tidningar letar jag inspiration för att kunna sprida inspiration. Ungefär så. Hittar hon som inreder med sådant som andra slängt. Hittar hon som skapar bilder med hjälp av sina älskade prylar. Hittar mig själv. Lite så.

Lumberjills. Har ni hört talas om dem? Förmodligen har ni det, om ni såg gårdagens avsnitt (säsong 17, avsnitt 7) av Antiques Road Trip. Har ni inte sett det, så gör det. Så många fina saker också. Bland annat ett art noveau-föremål i koppar med definitiva kvinnliga förtecken.

Reklam. Ett nödvändigt ont? Ja, kanske. Men inte bara. När jag bläddrar i mina magasin med några år på nacken så slås jag av tanken: Vad kommer morgondagens människor att tänka om vår tid, när de ser den reklam som vi gjorde? För visst är det ofta nostalgiska käcka annonser, som fastnar i minnet när man lägger vantarna på något riktigt gammalt nummer, från 50-talet eller så?

Vad bär vi med oss från förr? Vad tar andra med sig framåt, från oss? Stora frågor, att fundera vidare på en annan dag.

Nu. Fin fredag till er alla.

<3
/helena

ps Reklamen som innehöll en dos clown-medicin (!) gjorde mig glad. Reklamen, mellan sjoken i det strömmade avsnittet av Antiques Road Trip, som vi såg för en stund sedan alltså. För om man missar ett avsnitt på 8:an på TV:n, går det ju lika bra att ta del av det senare på Viafree istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar