onsdag 18 september 2019

High 5! vintage - Äpplen & en smula annat


Det här är inte ännu ett recept på en supermumsig äppelkaka, det här är något annat.


Det här är fusk och båg och genvägar.


Det här är mindre bak och mera skjuts-in-i-ugnen! Det här är uppvärmda äppelskivor med en aning kanel på. Det här är smulade Digestive-kex, ovanpå. Plus en smula sylt, för alla sockergrisars skull. Det här är en snabb och enkel småsak till kaffet.
 
  1. Blåklinten, på assietterna från Bo Fajans, syns inte nu. Nu när det vankas vintersäsong och fokus ligger på annat.
  2. Focus de Luxe. Visst ska vi plastbanta, men Folke Arströms svarta bestickhandtag vill jag allt fortsätta att lägga vantarna på.
  3. Små saker som kan verka obetydliga, är ofta de som sätter mest piff. Som de små keramiska blommorna. De blommar dessutom lika oförtrutet oavsett om frostnätterna snart är här eller inte.
  4. En liten sak till. Som en smäcker snäcka. Ett mini-fat för stearinljuset att stå på. Fint i all sin enkelhet.
  5. Stig Lindberg. COQ. Tallrikar med äkta äggande feeling. Hihi. Passar inte bara till påsk. Lika goda att äta på året om.

<3
/helena

ps Och doften av kanel/äpple fyller köket lika intensivt och aromatiskt som om det hade varit en "riktig" äppelkaka. Så det så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar