onsdag 11 september 2019

High 5! vintage - det här skåpet alltså


Det kan faktiskt vara så att jag har stulit det - skåpet. Men jag vet inte ifrån vem.


Ni minns kanske att jag tjatade och tjatade om att jag måste ha ett skåp. När? Tja, för något år sedan eller så. Jag behövde verkligen något att förvara mina små och goda saker i. Ett snyggt skåp av något slag, med lagom mycket patina. Och så hittade jag det här. Hm.

Ja, hittade. I skogen. Nja, snarare i en skogsdunge. Det verkade vara någon som hade dumpat det där bara - alldeles i närheten av Erikshjälpen. Jo, faktiskt. Det är rostigt och rysligt fult. Och så var dörren låst. Och nyckeln saknades.


Med hjälp av verktyg - och några händiga män som kunde hantera verktyg - fick vi låset uppborrat.

En gång i tiden har det förvarats obehagliga saker här i, det är jag ganska säker på. Riktigt obehagliga saker.

Nu tänkte jag förvandla skåpets våldsamma historia till något mycket mera delikat och raffinerat. Här ska det förvaras ömma, ömtåliga saker. Kanske fyller vi det med poesi? Eller med de tunnaste glasen som finns att uppbåda? Eller så låter jag väl...


...några små favoriter flytta in helt enkelt


Lite belysning på det, och saken är klar!
  1.  Ljusstakar. Vem kan ha för många? De här är tillverkade av en lokal hand, tror jag. Själv köpte jag dem i andra hand, såklart. Tycker så mycket om de små löven som rasslar och låter när man byter ljus och så där.
  2. Den lilla nallen. Omärkt, men den går ändå ingen obemärkt förbi. Björnjakt, har jag aldrig varit på. Jo, tydligen. Bestämmer mig alltid för att låta bli småsaker av det här slaget, de samlar ju ändå bara en massa damm. Men den här lilla nallen är så extra fin. Dessutom klär den i damm. Jo. Jag lovar.
  3. En ljusstake till. En i koppar också. Den andra - eller första då - är gjord i riktigt lättböjlig tenn.
  4. En Elg. En gammal tallrik, som har sitt ursprung i Göteborg. Nu fick den prova att hänga lite med det rostiga skåpet, annars hänger den mest på väggen i köket.
  5. SKÅPET! Om det är någon som saknar sitt dumpade skåp så får ni väl höra av er. Fast numera bor det bara fina saker i det ruffa plåtskåpet. Det "tuffa" skåpet har bytt karriär. Skolat om sig liksom. Börjat ett nytt liv, som finskåp. Visserligen ett ganska fult finskåp, men ändå.
:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar