tisdag 24 september 2019

Ny jaktsäsong


Den där lilla halvtimman alltså, i sällskap av Skattjägarna. Så mysigt det är att få följa med dem på jakt efter nya intressanta föremål. Så extra kul också, att de olika "jägarna" har så olika intresseområden och specialiteter. De letar helt enkelt efter olika saker.

Och vi får följa med. Jippie, liksom. Vardags-jippie. Kul-prylar-jippie. Och lite jippo, för så är det ju med jakten på de gamla sakerna; man vet aldrig vad man hittar. Och letar man efter något särskilt, då är det sällan just det man hittar. Men vad gör väl det? För oftast hittar man ju något bättre!


Gillade särskilt avsnittet där inredaren/stylisten hjälpte en ung tjej/student med att inreda ett enda rum till flera fullt fungerande - och snygga - sektioner. Vardagsrumsdel och sovrumsdel och matplats och så vidare.

Gillar särskilt att de hittade i stort sett allt de använde i den "nya inredningen" hemma hos den unga tjejens morföräldrar, eller om det var farföräldrar. Det äldre paret skulle rensa ut i sin numera för stora bostad, samtidigt som deras barnbarn skulle inreda sitt första hem. Så himla fint livets gång kan vara. Och så himla fint det blev! Och nästan helt gratis var det också. Sådant är verkligen kul att ta del av.

Ny för säsongen är en rekvisitör. För de kulturella föreställningarna måste förstås också "inredas" på ett tidstroget och tilltalande sätt. Annars blir teater- eller operaföreställningen inte den helhetsupplevelse den ska vara. Spännande yrke det där alltså. Liksom scenografens.

En halvtimma är ju så lagom lång dessutom. Alldeles precis lagom lång för att man ska hinna ta en avkopplande vintage-paus i vardagen.

:)
/helena

ps Det är bara delarna med de gamla veteranbilarna som jag inte alltid tycker är så jättekul att kolla på, men då går det ju bra att hoppa fram en bit, eller vila ögonen en kort stund bara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar