onsdag 11 mars 2020

Förvaringskristall


Jag letar ju ständigt och jämt och alltid efter nya användningsområden till mina gamla saker. Och slår gärna två flugor i en smäll, när det går.


Som tehuvan över strykjärnet. Så att strykjärnet kan stå framme och vara lättillgängligt men ändå dolt och dammskyddat. Eller som de snygga, men farliga ljusstakarna i trä. På dem trär jag numera bara örhängen på display. Och så vidare. Och så vidare. Och...


...nu försöker jag hitta andra sätt att använda mina vaser på. Eftersom det inte kan stå snittblommor i dem varje dag, inte nu när vi allihop har lärt oss att det kanske inte är så där värst jättemiljövänligt att köpa en massa snittblommor titt som tätt, åtminstone inte om de kommer från något land långt bort. Ibland får vi förstås fortfarande lyxa till det, och då gärna med något lokalodlat.


Det här är farmors vas, tror jag. Jo, jag är ganska säker på att vasen som jag fått av mina föräldrar kommer från farmor och farfar. Nu är den min ett tag. Min att förvalta och vårda och förhoppningsvis hindra från att få några förargliga nagg. Fast jag gillar ju nagg. Ofta när jag ser slitage och flisor, på och ur vaser där ute på second hand-marknaden, tänker jag att det tyder på att någon verkligen har älskat sin vas. Älskat och använt den. Inte bara låtit den stå overksam i något skåp.


Kanske blir det något så okonventionellt som ett gulligt pussel som får bo i vasen till vardags?

När det gäller att hitta nya förvaringsmöjligheter till alla mer eller mindre nödvändiga småsaker i våra liv, i kombination med nya användningsområden för de högt avhållna gamla föremålen, är det bra att tänka utanför boxen. Långt utanför pussel-asken, helt enkelt.

:)
/helena

ps Och i badrummet agerar x-antal värmeljushållare numera förvaringsaskar åt diverse sådant som man har i badrum. Som ni kanske minns?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar