söndag 20 september 2020

Bokkärlek

Sitter och bläddrar i årets stora bokhändelse: Bokmässan. Läser ord som litteraturfestival och bildningshubb och blir oerhört inspirerad.

Så inspirerad blir jag; att det krävs något bokstavligt och påtagligt för att bevisa min kärlek till orden och alla de som håller på med dem, bokmässigt, på något sätt.

Alltså, sagt och gjort. Jag skred till verket. Och gjorde en egen logga. En kärlekslogga. Eviga kvinnor hjärtan böcker, typ. Vägen till den färdiga loggan ser ni här. Eller vägen och vägen - mer den snirkliga, snåriga stigen. 

Precis som alla intressanta romanintriger behövs det några vändor på vägen innan man hittar helt rätt. 


 Det blir ju ofta en del famlande i mörkret först.

Innan du ser ljuset.

Och finner kärleken mellan raderna. TILL raderna!

Men det är ändå i mörkret jag fastnar. I det goda mörkret.

Det ljusa mörkret. För det finns väl inget mysigare än att möta höstmörkret tillsammans med en god bok? 

Skulle väl möjligtvis vara tillsammans med flera goda böcker då!

 

Snart (sep 24-27, 2020) börjar en unik version av Bokmässan i Göteborg. En digital mässa - fylld av allt som bokmässor brukar vara fyllda av: ord, ord, ord och meningar. Men också, en helt annorlunda upplevelse. 

Blir spännande att ta del av en mässa som har potentialen att bli den mest interaktiva bokfesten ever. En där alla kan ta del. Bokmässan Play.

<3

/helena

ps Läs! Läs! Läs! Säger mässan. Läs! Läs! Läs! Säger lilla jag. Ska nog ta och kolla om mannen är redo för lite högläsning i mörkret snart igen. Alltid lite jobbigt att läsa vidare när man nyligen har avslutat en mycket bra bok och ska försöka hitta en lika bra bok igen. Vi får se var vi landar den här gången. Kanske hittar vi ändå något riktigt läsvärt här hemma, i den egna, dammiga hyllan?

Glöm nu inte att spana in det digra, digitala programmet. Där ord som demokrati och lärande klingar vackert i mina öron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar