lördag 12 september 2020

Dubbelkontrastar


Efter att ha förlorat två gånger i schack mot mannen med stor M (som i Matt, schack och matt), började jag pilla lite på advent igen. Det blev ett par bilder med grönt vintage-tema - naturligtvis. De får ni kanske ta del av senare, närmare adventstider. Passar på att titta in och säga ett helghej till er. Och visa er ett exempel på färgvrängeri, sådant som jag gillar. Vända ut och in på färgerna, blir så bra ibland. Som här. Men jag gillade inte att blomman blev så svart. Då satte jag dit några giftiga prickar. De blev pricken över i. Och på magen sedan också, på slutresultatet längst ner.


Snart ska vi fortsätta lösa melodikrysset, även om vi tyckte det var roligare att lösa det på den tiden när inte allt kunde lösas superenkelt med hjälp av en knapptryckning. Allt var inte bättre förr, det vet vi. Nästan inget var bättre förr. Men det var nog nyttigt för ens utveckling, som ung person, att konstatera att man inte kunde hela melodikrysset varje gång. Då fick man vackert acceptera att det inte var lönt med någon förhoppning om vinst. Allt hängde mer på att man verkligen kunde något då. Om man nu inte tillhör dem som tycker det krävs en jättebegåvning för att orka trycka fram rätt melloapp eller wikisida för att hitta svaren numera...


Utanför faller regnet, de gula löven på marken blir fler och fler. Och jag måste nog erkänna att jag gjort ett felaktigt antagande angående dubbeltrastarna. De mellanlandade kanske inte bara förra helgen, här utanför, mitt emellan de höga och de ännu högre husen. De har kanske flyttat hit? Permanent? Eller spanar de efter Till Salu-skyltar i någon av träddungarna runt lekplatsen? Har de fått björk-prospekt av mäklar-kajan? Eller ett sjönära tips av en gräsand? Kanske har de lyssnat på kvarterets kaxigaste skata? (Haha. Det måste väl ändå vara JAG?!?;)

Eller är detta deras weekend-retreat? För jag såg dem spatsera omkring på den blöta gräsmattan med högburna huven alldeles nyss. De kanske trivs här? Vi är kanske ändå fler än jag trodde, som trivs som allra bäst här, mitt i betongdjungeln?

<3
/helena

ps Spoiler Alert! Om ni inte vill veta något om veckans melodikryss så läs inte vidare. Mm. Älskade Freddie med stort M. Ett stort hjärta och en ofantligt omfångsrik röst. En röst som kommer finnas kvar för alltid. En del saker - och människor - kan aldrig dö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar