söndag 6 september 2020

Har ni inte julpyntat klart än?


Jo, jag håller ju på med julen, som ni som läste igår förstod. Och så har jag inventerat och rensat bland gamla smycken, som ni som läste i fredags fick ta en liten del av. Vad blir då kombinationen av de två faktorerna?


Jo, ekvationen jul plus bling-bling blir förstås julpynt-deluxe. Den här typen av återanvändning har jag ägnat mig åt många gånger.

Att dina gamla, uttjänta smycken kan få ett andra liv hos någon annan är förstås jättebra, men att de kan få ett nytt liv hemma hos dig själv, är ju inte heller fel.

De små armbanden fungerar oftast att hänga i riset eller på en enskild gren som de är. Medan längre kedjor, som diverse halsband, kan agera upphängningsband åt små kulor och andra pyntiga småting. Särskilt bra om de där snygga smyckena som av olika anledningar aldrig används som smycken, kan komma till ny nytta.

Personligen tänker jag på den stela kedja som alltid lyckas nypa mig i det ömtåliga nackskinnet. Aje! Som ni säkert förstår har den sällan kommit i närheten av min hals. Synd, för den är väldigt snygg. Därför känns det extra bra att den här "smyckeskrinvärmaren" ska få agera glittrigt "snöre" åt något juligt pynt här hemma framöver i decembertider.


Min barndoms berlockarmband. Finast hade det väl varit om månsten, hjärtan, igelkotten, skyddsängeln och de andra hängena hade hängt kvar däri silveröglorna, men de har ju - för länge sedan - börjat återanvändas som brosch- och halsbandssmycken runt en medelålders hals nära oss. ;)

Inget nytt under solen här kanske, men visst är det en bra påminnelse (i väääldigt god tid innan jul dessutom!) om alla sätt man kan återanvända sina saker på?

<3
/helena

ps Här kan ni länka er till fredagens åttiotals-bling-bling. Och här kan ni ta del av tankar runt min julstämning redan i september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar