fredag 18 september 2020

Storstilad tjuvkik, för er som vill. Ni andra får väl blunda.

No Limit Borås Artscape Edition 2020 är igång! Tadaa! Fast nej, det här är inte Tadaa, det här är Elina Metso. 


Gatukonstfestivalen är alltså här igen. För fjärde gången får Borås lite mer färg på nosen. Eller husen då. Här är det Q som gör sin del av dealen måla hela världen lilla mamma. Typ. Eller äsch. Hursom. Verkar lovande, va?


Var nästan lite orolig att alla tolv konstnärerna skulle vara mer eller mindre klara redan, men som tur var hade de kommit väldigt olika långt i sina processer. Blev glad att kunna konstatera det, eftersom det är så himla kul att ta del av själva framväxandet av de stora "målardukarna". Släpade med mig bästa mannen ut runt mer eller mindre hela...

...Nörrby? Haha. Norrby har fått prickar. Någon har kanske blivit inspirerad av allt målandet i stadsdelen och velat sätta sitt avtryck, eller två små då. Ser ni att det är på väg att bli något - någon - där framme? Det är självaste Moder Jord, om jag förstod det hela rätt.


Flitens lampa? Här bakom håller de på: Korallpionen och Rickman. Pratade några ord med Rickman, han berättade att det var en vän som stått modell för kvinnoansiktet han håller på med där bakom till höger. 

Det var munnen som behövde en final touch, annars var han på väg att bli klar med sin del. Korallpionen skakade sprayflaskan för fullt, hon ville väl få sina blommor att prunka ändå mer än de redan gjorde. Kul med samarbeten, och mycket lärorikt och givande att ha ett bollplank att bolla olika idéer med, enligt Rickman. 

Delicious Brains, han kallar sig så, undrade om killarna som gick förbi gillade vad de såg. Jodå, de verkade tycka om hans spännande figur. Figurer. De nickade uppskattande, tummen upp liksom. Från oss också. Gillar särskilt att det verkar bli ett extra lager tegelstensmönstrat på tegelväggen.

Vädret visade sig från sin bästa sida. Himlen likaså, den var mest blå. Och det var också flera av verken. Åtminstone i de halvfärdiga stadier vi såg dem. Här är det Amara Por Dios som skapar uppe i det blå, även om hon nog vilade nu, eller då alltså.

Huge trotsade den annalkande skymningen. Han verkar ha något stort på gång här. Hehe. Sorry, för lite väl dåligt husväggsskämt. Men vi började väl bli lite trötta här. Inte trötta PÅ att få ta del av allt det kreativa, utan som i "vi är ju inte tjugofem längre", som mannen brukar säga. Är vi inte? säger jag då och kramar om honom en extra gång. 

Tadaa! Här är hon ju, eller hennes coola, lysande installation. Malin Bobeck Tadaa. Just när jag skulle fota den större, blinkande saken, släcktes den. Visserligen ytterst tillfälligt, men ändå. Men jag tänkte att det fick bli bra så, för allt ska ni ju inte få se, det här är trots allt bara en tjuvkik.


Appear37, Borås egen Adam Algotsson. Han hade musik på, högt. Ja, inte för högt, men så att det hördes ner till oss. Kanske ville han låta tonerna inspirera honom? Förmodligen. Det här verket var förmodligen det som tilltalade mannen allra mest, slog visst an en sträng eller två.

Det var det. Eller det här är ju bara början. På No Limits hemsida kan ni ta del av allt som händer under själva street art-festivalen (17-20 sep) och framåt. Där hittar ni - förutom presentationer av konstnärerna - program, karta och tider för guidade turer i mindre "corona-anpassade" skaror, och allt annat ni behöver veta för att gå en färgglad, konstnärlig promenad i en av Borås mest livfulla och vackra stadsdelar - Norrby.

<3

/helena 

ps Äsch. Fotot på det som kallas Calligraffiti blev inte bra. För suddigt. Synd. För det var verkligen häftigt. Snyggt. Språkigt snyggt. Men vi pratade lite med upphovsmannen - Etile. Han var väldigt trevlig, precis som de andra vi småsnackade med mellan spraytagen. Elina Metso såg till exempel till att mannen inte blev överkörd av en lastbil. Bra grej. ;) Alla de nya, spirande konstverken kom alltså inte med på bild den här gången, men vad gör väl det? Några saker måste ni ju få chansen att upptäcka på egen hand också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar