fredag 1 april 2011

"Akta rygg och nacke!"


Jaha, då ska jag bara hämta hink och spade... ta på mig jackan och sticka iväg och samla in lite grus!
Enligt dagens morgontidning kan man tjäna 2,90 kr per uppsamlat kilo grus. Jo, det är sant det står så; Två stränga vintrar har tydligen knäckt budgeten, så ni finns inga pengar kvar till uppsamlingen av gruset. Då uppmanas allmänheten att hjälpa till. Kommunen kommer sedan att tvätta och återanvända gruset nästa vinter! Vilken bra idé! För den som inte har egen utrustning finns femlitershinkar att låna på kommunen!

Att tänka på när du samlar grus:

  • Du tillåts bara samla upp det grus som ligger på gator och vägar. Alltså inte grus på exempelvis fotbollsplaner eller grustag. Kvalitén skiljer sig åt och gruset kontrolleras noga vid inlämnandet.
  • Sortera gärna gruset för att underlätta kommunens arbete. Rensa bort skräp, större stenar, kvistar och liknande.
  • Använd med fördel en hederlig sopkvast vid uppsamlandet, då spadar och liknande verktyg kan skada ytskiktet på vägbanan.
  • Använd inte för stora uppsamlingskärl. Grus väger mycket och det blir snabbt tungt och svårhanterligt. Akta rygg och nacke!

Tydligen är den här modellen unik för Sverige, men har testats framgångsrikt i Molde, en snörik kommun på Norges västkust...  "- Där fick de in över 17 ton grus på fem dagar. Ett otroligt bra resultat."


Nä, nu hinner jag inte skriva mer om denna geniala tjäna-pengar-idé. Här ska ut och tjäna sig en hacka, jag säger bara 2,90/kilo. Toppa det om ni kan!


Så hörs vi sen, när jag blivit lite rikare.
:)
/helena




ps Jo, jag lovar, det är sant, det står så i dagens morgontidning, BT. bt.se. Vi bor helt klart i en  kommun som  man kan lita på! En kommun som ser efter sina invånare! Ja, vad kunde man annat förvänta sig av en stad som har en 9 meter hög Pinnochio placerad i centrum, bara några meter ifrån just nämnda tidning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar