fredag 1 juli 2011

Tidevarv komma


Tänker på att det kommer nya individer hela tiden. Tänker lite på storken. Härligt. Och att målet sägs vara vägen. Tidsresor. Mannens favoritfilm ifrån åttiotalet heter Tillbaka till framtiden. Med Michael J Fox. Tänker på hans kamp. Han skulle visst gästspela i The good wife? Läste det någonstans. Eller såg jag en trailer? Spela roll, som de säger. Så tänker jag på att det allt vore spännande att åka luftballong. Om jag inte hade varit fegare än äventyrslysten. Och höjdrädd. En polkagisrandig skulle det så klart vara, om jag hade vågat. Tänker lite på Örnen. Tänker på det fina kortet, som ger perspektiv... Att jag borde rama in det. Och avsändaren, med de högt älskade kråkfötterna, där på baksidan. Som egentligen är framsidan. För mig.


det var nog bara det, tänker jag.
så hörs vi sen.
:)
/helena


ps Visste ni att upphovsmannen till Härlig är jorden hette Bernhard Severin Ingemann? Nä, inte jag heller. Men att Andrée-muséet ligger i Gränna, det vet jag. Titta gärna in här, klick!, för en mycket fin interaktiv tur genom Salomon August Andrées liv. Tänker att jag gillar museum. Och ovanifrånperspektiv.

2 kommentarer:

  1. Visst är det så att resor ger livet perspektiv! Tänker ibland att vi skulle resa med barnen till nån fattig del av jorden för att skapa tacksamhet för det de har och empati med andra...

    Önskar dig en skön helg Helena!
    Kram Cecilia

    SvaraRadera
  2. Cecilia: Allt som kan få oss att se verkligheten ur lite andra vinklar och vrår, är nog bra. Synvinkeln som man har dagligen kanske inte alltid ger ögat, sinnet tillräckligt med motion...?

    Fysiska resor också, såklart. Även om jag här mest tänkte på de poetiska, inre resorna. Tidsresor, med de ständigt närvarande tidsmaskinerna - minnet och glömskan. :)

    Kul att "se" Dig!
    /helena

    SvaraRadera