onsdag 28 mars 2012

Kross & Knak & Kras & Brak


Så, DVD:n är inställd på inspelning! Och går något jättelasersnett så finns SVT play där som en räddande, övervintrad, ängel! Nu ska jag, i alla fall, inte missa början. EM missade jag helt & hållet. Rubb & stubb. Det sved må ni tro, i konståkningstarmen. Konståkningsögat blev alldeles vått. Och våran egen Viktoria som kom femma och allt!

Kan inte låta bli att reflektera över det här med vårflod och konståkning - visst är det lustigt att de verkar vara två konstanter som kräver varandra. Islossning & konstfrysning, som vattnets ler & långhalm, på något sätt. När sjöarna öppnar upp blir det tid för skridskokonster. Isens vett & etikett?

Så nu ska det tittas på svindlande snabba piruetter och högtflygande flygskär tills ögonen blöder, eller fryser. Frysta vårögonblick! Hoppas bara att unge herr Majorov hoppar högt & tar sig till final.

Och katten, den fina katten, som är ett av alla bevis på att jag har frångått min devis om funktion & form. Förut tyckte jag att alla saker var tvungna att tillhöra ett användningsområde, ha en funktion, som att hålla i ljusen, eller vara behållare åt blommor. Vasar & ljusstakar & annat användbart har alltid hamnat högst på min
second hand-favoritlista. Men det var förut, numera köper jag fat enbart till lyst och katten är ju, också, så fin att titta på. Eller hur?

'Royal Krona Sweden' står det på den. Full lead crystal. Och jag antar att ingen annan än Lisa Larson kan få till en sådan sval & söt feline-elegans? Se bara på svanskrumeluren! Tung som kristall är den. Jag förmodar att den går att använda som ett litet, litet bokstöd eller som brevpress. Till alla de där breven som väntar på att bli skrivna...

Hm.

Så om ni inte ser mig på ett tag (men jag lovar att försöka koppla på simultanen för både bloggande & bloggläsande!) så vet ni var jag finns. I Nice. I tanken. Och själen, den gör snirkliga piruetter av ren & skär konståkningslycka!


Vi hörs, jo jag lovar.
:)
/helena




ps. Är det inte tragiskt på något sätt - att när man börjar sin webbsökning på Vikt, som i Viktoria Helgesson (läs förresten gärna hennes blogg här!) så är det första som kommer upp; Viktväktarna!?! Mer förståeligt då, tycker jag, att när man börjar slå in Alexander M så kommer McQueen upp. Men orättvist och lite tragiskt ändå,
mot alla Viktorior där ute. Tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar