onsdag 23 maj 2012

Abbek...


Tiden flyger fram, snabbare än jag hinner säga Abbekås. Och Carsten Ström. Så det ni ser på bilderna är ingen pausfågel, i så fall en högst ofrivillig sådan. Jag har inte medvetet tagit någon timeout ifrån er, det kan bara verka så när tiden flyger fram.

"Det bästa påskpyntet är det som inte är något påskpynt", så brukar jag tänka. Eller julpynt då, eller vilket pynt som helst för den delen. Så tänkte jag när jag hittade den lilla keramikpippin på välgörenhetsloppis i vintras. Ett påskpynt som kan stå framme hela året. Till och med i midsommartid, om man så vill.

Färgerna är så ögongodis-fina och reliefen så skönt under-handflatan-taktil. Mest av allt tycker jag om asterixerna eller stjärnorna eller vad det nu ska föreställa. Jag tänker att det är snöflingor. Förmodligen för att jag (och fågeln?) tillhör den sällsyntare arten som faktiskt gillar snötäckta gator och torg... och köksskänkar.


Hoppas att ni har det bra därute i sommarvärmen. Vi funderar på att åka på auktion. Hm, undrar om det går att undkomma de vassaste eftermiddagsstrålarna genom att smyga sig fram till bilen, via sin egen skugga?


;)
/helena



ps Det var ju precis det här jag menade med den fina bilden på den inhägnade våren. Släpp våren lös! Suck. Vädergudarna lyssnar aldrig på mig. Det här är inte vår. Än en gång får den inte blossa ut i all sin kraft. Sommaren kom och stal all uppmärksamhet. Suck. Hoppas den kommer igen. Våren!

2 kommentarer:

  1. Bara den som ligger i blöt kan tycka det inte är för varmt! Jag gillar visserligen sommaren, men jag älskar snö. Och nu hoppas jag att man äntligen börjar sälja solfjädrar lite varstans. Varför gör man inte det? Min gick sönder för flera år sen och jag har inte hittat nån ny.

    SvaraRadera
  2. Kära Smultron: Alltid lika kul när kommentarsfältet förvandlas till ett Smultronställe. ;)

    Märk väl att det är 'Fenomenet Sommaren' som jag har lite svårt för, sommaren som årstid tycker jag kan vara riktigt trevlig, särskilt om kvicksilvret nöjer sig med att stanna på 20-25 grader. Däremot tycker jag att en del av de 'obligatoriska' sommarelementen kan vara något påfrestande. Som det eviga grillandet. Och strippandet... Liiite kläder skadar inte att ha på sig - även på sommaren. Tycker jag.

    Mycket bra idé med lite solfjädersviftande inför "beach 2012"! Idag såg jag en dam som svalkade sig med hjälp av en kvällstidning. Inte riktigt lika charmigt och vackert som din coola ;) idé.

    Kram.
    /helena

    SvaraRadera