fredag 21 september 2012

Nu har de flyttat in, i magen, igen


"... Självfallet hade han inte hittat något där. Och här var han, större delen av en vacker vårlördag hade gått åt till ett fruktlöst letande efter två biblioteksböcker, utan att leda någonstans. ..."
 

"... Han tänkte på hennes illmariga röstläge - kom ihåg bibliotekspolisen, Sam - och hur lycklig hon skulle känna sig om hon visste hur djupt det hade gått honom till sinnes. Om det verkligen fanns något som hette bibliotekspolisen. Sam hyste inga som helst tvivel om att kvinnan gärna skulle skicka en sådan på honom. Ju mer han tänkte på det, desto mer förbannad blev han. ..."
 


Sitter här med utsikt över ett nyinflyttat höstrusk och funderar på om jag skulle våga mig på en tur till biblioteket. Mitt on and off-förhållande med nämnda ordmecka är dock i en delikat fas. Ni som hänger med lite grand härinne, ni vet att jag vågade mig på att låna ett par omgångar böcker tidigare i år. OCH gissa vad? De blev faktiskt tillbakalämnade i tid! Yes!

Men det är klart, nuförtiden är ju allt så mycket enklare än när min tonårsförälskelse var ny, omlån via webb om man så vill. Påminnelser via mejl, i god tid innan de meningsfulla rektanglarna måste tillbaka till sina lika rektangulära hål i bibliotekshyllorna igen. Så nu är jag inte såå rädd längre, för att sabba vår långa relation igen.

"... Plötsligt hörde han sin sedan länge döda mammas röst. Den var mjuk och ljuvligt förnuftig. När det är något du inte kan hitta, Samuel, tjänar det för det mesta ingenting till att springa runt och leta. Sätt dig ner och tänk igenom det hela istället. Använd huvudet och skona fötterna. ..."
 
Så en tur till ordens förlovade land blir det nog snart. Och ikväll skall det bli kul med ett nytt avsnitt av Dobidoo.

Ehum. Är det någon mera än jag som undrar när jag blev ettusentvåhundra år gammal? Dansgolv, barer, svettiga ögonkast, nervösa händer, känns mera avlägset än månens baksida numera. Och vet ni vad? Det gör inget, det är okej. Så länge min ordrika kärlek är besvarad kan jag åka vart jag vill. Umgås med vem jag vill. Runda alla hörn i världen. Utan att lämna min stjärtuppvärmda plats i soffan.


:)
/helena


* citaten ovan är hämtade ur Stephen Kings 'Mardrömmar'
andra boken. Ur mardrömmen 'Bibliotekspolisen'. 
1990. Bra böckers förlag.
Översättning av Ulf Gyllenhak



ps Annika Persson, Anders Persson, Anna Pettersson, Anna Micks, Agneta Pihlström - är några av de förslag som Signaturer.se har, ang. vad initialerna AP kan stå för. Om det nu står AP? - mannen påpekade att den första bostaven skulle kunna vara ett F... Baksidan av den mest sommarlovsnostalgiska av alla keramikplattor kan ni i alla fall se här. Och där hittar ni förresten ett romantiskt filmtips också. Italiensk romantik!

pps Såg ni förresten att denna bildsköna dam är i just nämnda land - just nu? Det är inte ofta jag känner ett behov av att nynna på Nannes gamla dänga, men nu gör jag det hela tiden. Avundsjuk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar