fredag 16 augusti 2013

Och jag älskar dem som har gjort skyltarna!


Mannen ska ut och åka på vägarna. Och jag har så mycket jag vill säga och visa er, men så lite ork.

Det spelar ingen roll hur mycket jag försöker intala mig att det inte spelar någon roll om jag sitter här hemma och oroar mig hela tiden - för hur trafiken flyter på, menar jag. De bra dagarna kan jag lyckas få mig själv att tänka; att det som händer det händer. Eller förhoppningsvis händer inte, oavsett om jag sitter och håller tummarna eller inte.


En av de allra bästa sakerna med att bo här, i den lilla staden som vi bor i, är att naturen är så närvarande runt alla stadsknutar.

Som exempelvis Kröklings hage. Ett naturreservat med mycket omväxlande landskap. Längs de många kuperade småstigarna går man gärna på upptäcktsfärd. Där finns både ett par raviner med spår ända tillbaka till landisens avsmältning och en fantastiskt fikavänlig ängsmark att ta i saft- och bullbesittning! Fint att avnjuta även de delar av året när brudbrödet och slåttergubbarna har gått i dvala.

Som sagt; gröna beteshagar, röda ladugårdar och allt det andra nästan klichévackra finns hela tiden så nära. Som den här lilla lilla omvägen vi kan ta istället för att köra raka motorvägsspåret hem.

Där, där det uppenbarligen bor väldigt gulliga, trevliga människor. Utmed den slingrande lilla vägkanten. För det kan bara vara gulliga, trevliga människor som skriver så här fint om sina barn. Och sina djur. Eller hur? (Det var egentligen ingen fråga, bara en väldigt retorisk i så fall.)

Och nu tar jag tillfället, och saken, i egna händer och ber alla er som ska vara ute på våra vägar i helgen att vara rädda om mannen. Mannen! För om ni är det så kan jag kanske använda mina tummar till något annat. Som att blogga till exempel.

:)
/helena


ps Ja, och glöm för all del inte att vara lite rädda om er själva också, när ni ändå är igång!
pps Här hittar ni en digital friluftsguide över flera naturreservat i närheten av Borås. Och en hel del annat naturvänligt.

2 kommentarer:

 1. Den översta skylten var ju fantastisk :)
  <3 Jennie

  SvaraRadera
 2. Jennie B: Visst är den! Jag tror att du förstår varför jag inte kan låta bli att äälska dem som har satt upp den, och den andra också förstås. Oavsett vilka/vem de/det är.

  Och kul att du lämnar ett litet avtryck efter dig innan du "går"! Det uppskattas.

  :)
  /helena

  SvaraRadera