torsdag 1 augusti 2013

Sweet Louise & nu är det September


Luften var ljum, mannen trummade fingrarna i takt, torget var halvfullt med folk, mellan husen kikade tornet på den där kyrkan som jag tycker så mycket om fram och på scenen stod Sweet Louise.


Förmodligen kunde ni inte bry er mindre om mina suddsuddiga ursäkter till mobilbilder, men jag kunde ändå inte låta bli att visa er hur det såg ut när vi var inne en snabbsväng på torget förra torsdagen. Av två anledningar visar jag er dessa småtråkiga bilder. Eller kanske av tre anledningar förresten, för visst är det kul att konstatera att inte alla män som uppnått en aktningsvärd ålder klär sig i beige:a sommarkläder nuförtiden?


Innan vi åkte hem gick vi förbi Eva Hild's vackra "Wholly", som barnen klättrade flitigt i.


Och stadens lilla, alldeles lagom dammiga antikvariat, där Elsa Beskows Putte återigen gjorde sig redo för att ge sig ut på äventyr. "Regnförsäkra med en god bok" kunde man läsa sig till innanför den guldglänsande ramen!

De andra två anledningarna då till att jag plågar er med dessa mer än oskarpa mobilder? Jo, dels så är det för att sommarscenen på vårt stora torg här i vår lilla stad ligger alldeles framför huset som jag visade er tidigare. Om ni scrollar upp igen så ser ni nog att skorstenarna på Handelsbanken ser exakt likadana ut som i början på förra seklet. Lite kul.

Och den andra anledningen är Louise Hoffsten. Jag vill passa på att tacka henne ordentligt för att hon med bara någon enstaka dags varsel ställde upp - mellan två andra spelningar - och hoppade in för den förbokade gruppen som ställde in pga sjukdom.

- Det är klart att vi ville komma till Borås, sa Louise. Inte direkt till publikens stora jubel tyvärr, även om stämningen tinade upp betydligt i takt med att skymningen föll. Så nu vill jag passa på att bättre-sent-än-aldrig-tacka! Tack för gunget som fortfarande finns där efter 25 år, Sweet Louise.

:)
/helena

ps Kunde bara inte låta bli att länka en gång till till versionen där Kurt Olssons Damorkester och Peps Persson?! kompar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar