onsdag 28 augusti 2013

Trenderna kommer, trenderna går


Finns det något så jobbigt - i hela vida världen - som när bästa inredningstidningen (näst bästa egentligen, men det är kanske lite barnsligt att hålla på och jämföra så?) dimper ner i brevlådan och man inte har minsta möjlighet att hinna njuta av den? Jaså, det gör det. Jaha. Okej då.

Skämt åsido, så har jag i miljövänlighetens och plånboksvänlighetens heliga namn dragit ner på antalet tidskriftsprenumerationer rejält, bara så att ni vet. Försöker läsa en del via biblioteket i stället. Läsa tidningar på nätet tycker jag däremot är svårt, saknar den manuella bladvändarnjutningen för mycket. Men det blir ju en hel del inredning online i alla fall, för bloggar går mer än bra att läsa på skärm.

Skumma på inredningsytan är allt jag hinner nu. Och det räcker för att mungiporna ska valsa sin väg uppåt. Kan inte låta bli åt att le åt höstens fem trender enligt Sköna Hem nummer 10; Etniskt, grafiskt, djuriskt. Rött är ett måste. På grön kvist. Hårdvaluta. Blanda pasteller.

Aha, då är man alltså rätt igen då. Kul kul. För allt det där har alltid varit en del av min filosofi (som egentligen inte är någon filosofi, bara saker vi tycker om) nästan ända sedan jag flyttade hemifrån för över 20 år sedan. Det skulle möjligtvis vara det där med "hårdvalutan" då, men den gamla marmormorteln i köket måste väl räknas?

Och stilleben. Det har jag också alltid pysslat med, förmodligen ett bra tag innan det gamla konstfulla begreppet kidnappades av inredningsvärlden. Och långt innan jag hade en aning om att när man ställde sina saker på ett speciellt sätt tillsammans så skulle det kallas för något speciellt. Kul kul.

Bohemiskt och blåvitt då? Bohem borde vara tatuerat i min panna. Men blåvitt är faktiskt något jag upptäckt först på senare år. Man är väl lättpåverkad. Blink blink. Bloggpåverkad!

Fast det är klart, jag har ju alltid gjort allt på mitt sätt. Budget och second hand-style. Med slitna, blekta tapeter och skavt åttiotalskakel som accessoarer. Fast det är väl också trendigt nu?

Vad ska man då göra åt att man är så rätt? Att allt man gör är så inne och hett? Haha. Ja, vad? Coola ner sig ett par hekto kanske medan den oglamorösaste av tvättmaskiner snurrar runt runt - precis som trenderna.

:)
/helena


ps Duken med blommor och bin, den ropade jag in på en auktion för flera år sedan. Den har aldrig lyckats nå något bord, har haft fullt sjå med att få bukt med alla gamla ingrodda kaffefläckar på den. Förmodligen har någon haft den på sitt trädgårdsbord i dess tidigare liv. Alla fläckar går inte bort. Men vad gör väl det när man bara kan placera ett stilleben just där. Mitt på fläckarna.

2 kommentarer:

 1. Hittade hit av en slump. Gillar din blogg - igenkänning kanske? Du skriver som jag tänker.......
  //eva

  SvaraRadera
 2. Eva: Vad glad jag blir - att du gillar! Och slumpen, min gamle käre vän, man vet aldrig när han (hen heter det väl nuförtiden:) slår till...

  Kul att du hittat hit. Välkommen!

  /helena

  SvaraRadera