lördag 31 augusti 2013

Segla på en räkmacka


Igår kväll tog mannen med mig på auktion. En bit ut på landet igen. Några av sakerna som vi ropade hem hade vattentema. Ett par gedigna paraplyer av gammal god höstvädersmotståndig karaktär. Och en oemotståndligt blå båtskål.

Båtskålen får ni se en annan dag. För idag handlar det om tallrikar med vikingar på. Och vikingaskepp. Förlagan till de danska tallrikarna (B&G) är ett svenskt frimärke. Med motiv av Jan Magnusson. Stockholmia 74, som det står på baksidan av de små tallrikarna, är/var en frimärksutställning som hölls - helt otippat - i Stockholm 1974.

Förlagan, själva frimärket, har tydligen en motsatt färgskala. Vit båt och blå bakgrund istället.

Mina två tallrikar hittade jag längst ner i en hylla hos en Röda Korset-second hand-butik. De låg kvar där, helt oanvända i sina originalkartonger. Och kostade bara en mindre spottstyver på sommar-rean som pågick där då.

Inget för kräftorna att vila på kanske. Möjligtvis en kräfta i taget. Men en klassisk Skagen-toast borde inte vara några svårigheter att få plats med i alla fall.

:)
/helena

ps Blir ni nyfikna på mer posthistoria, så kan ni ta en tur på Postmuséet. IRL-tur eller webb-tur, vilket som passar er bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar