torsdag 25 juni 2020

En prydnad för sin plats. Eller två.


Vad som helst kan bli en prydnad. Eller två. Gärna med lite lagom kvinnlig touch så där. ;)


En lek man alltid kan leka - när man har tid över... - är "Vilka grejer matchar?" Haha. Lite knasigt att matcha ett par sockar med lite mer coola, konstnärliga saker. Sockar gör sig ju allra bästa när de inte alls närmar sig ordet vintage, menar jag.


I vår lilla kontorshörna ligger ett par tonsäkra vykort på väg mot ny destination, via vintage-vägen, a.k.a. snigelposten.


Ett av alla överblivna askfat därute. För visst är det helt ute att röka? Ja!!! Men de gamla sakerna med rökanknytning kan vi använda till så mycket annat. Till snittar funkar det här askfatet jättebra. Eller till en sked med en liten god klick av något slag, vilande i de utstickande delarna där cigaretterna tidigare vilade.


Bläddrade i en gammal Lantliv. Och fann ett uppslag to die for! Kolla bara på zebran och den gröna lampan. Och allt det andra! Franskt så det förslår, men två så snygga stilleben borde väl funka överallt i hela vida vintage-världen, tänker jag.


Till slut bara, bonaden jag hittade bland mina textilhögar igår. Blev jättebra att sätta upp den med hjälp av ett par klädnypor utanpå en redan uppsatt tavla. En tavla med lagom tunn ram för nyporna att nypa runt. Om ni förstår hur jag menar.

Sköt om er.

<3
/helena

ps Ett aningen lättviktigt inlägg, men det är ju sommar vetja! Dessutom tycker jag att de allra bästa prydnadssakerna är de som överraskar med sin oansenliga skönhet. Som gardinstångsknopparna på fotot överst. Man vet aldrig var man kan hitta sina allra bästa stilleben-beståndsdelar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar