onsdag 17 juni 2020

...en gång...


...är ingen gång. Nej, se det där är fel. Det kan vara den där enda gången som du går för nära någon som blir ödesdiger. Särskilt för den som är extra utsatt på något sätt. Och det kan vara den där extra handtvätten som gör skillnad, även om det känns tidsödande, tjatigt och smått meningslöst emellanåt.

Tänk så här: Vi går för gult nu. Inte grönt, som i att allt är fritt fram. Och absolut inte för rött, som i att backa bort från allt som är kul och bra, och bara kapitulera inför corona, covid och company.

Vi går för gult. Försiktigt framåt. Men absolut framåt. Särskilt i helgtrafiken tar vi det piano och släpper vänligt fram gubbe i keps (mannen...!) istället för att hytta med näven åt bromsklossen framför oss.

Sköt om er.

<3
/helena

ps Länkar bakåt till midsommarkorten jag gjorde till er. Kanske vill ni skicka ett till någon ni inte kan träffa in person, som man säger. Här finns det lite gladare kortet, för er som vågar hoppas och har tillförsikt. Och här finns det eftertänksamma, reflekterande, för er som inte känner er så glada just nu. Till alla er som tänker på någon speciell som ni inte får fira midsommar med igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar