onsdag 10 juni 2020

Pillar lite på midsommar


Det är mycket (m)ord i media. Kanske är det därför jag gör de bilder jag gör, inför midsommar. Kanske är det på grund av pojken i Linköping och kvinnan, som jag väljer två olika långa ljus när jag laborerar fram och tillbaka. Jag vet inte. Tänker inte på det förrän efteråt, sambandet. Och ordet love känns så självklart.


I vilket fall som helst blir det vintage-blommor som prunkar på en av försöksbilderna. Även om det inte är den slutgiltiga bilden med stort M.


Inte den här heller. Men vi börjar kanske närma oss ett slutresultat? Eller så blir det två. Vet inte riktigt än. Fortsätter att pilla med midsommartankar och saker. Säkert får ni del av hur det/de blir så småningom. Vi börjar ju närma oss.

Annars är det en dag utan koncentration. Tanken fladdrar mellan (m)ord och handling. Jag gillar ordvapen, tänker jag. Synd att det vackra, livsviktiga ordet ord ska ingå i det där fasansfulla ordet, tänker jag en halv sekund innan jag fortsätter jobba med mina bilder.

Tänker på (m)orden. Tänker på Palme. Tänker på hur oturligt det kan bli när två ord låter så lika... Mona Sahlin fick, ungefär, frågan vad som är det första hon tänker på när hon tänker på Olof Palme. Hon svarade: Mod. Mod. Ett av de viktigaste orden. Synd bara att det låter så likt ett av de otäckaste orden som finns.

Summer, fint ord. Flowers, finfint. Love, livsviktigt.

Sköt om er.

<3
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar