måndag 1 juni 2020

Här hemma - 7 bilder ur vintage-vardagen


Plockade in ett par knoppar, klantade till det och fick ett sår på tummen. Lite så var min helg. Plus att jag fick ett par riktigt bra bilder tagna, som jag suttit och redigerat på förmiddagen. Blev nöjd med tre, eller fyra.


Just det, vi åkte på en liten utflykt också. Ut på landet. Där katterna låg i halvskuggan och solade. Nästan lika idylliskt som på Thea Tanners ljuvliga provtryck från Karlagatan. Där rosorna alltid blommar. Och grindstolparna alltid är lika blå.


I arbetshörnan ligger en rörig hög och väntar på att bli orörig.

Har ju provat lådor och mappar och allt mellan himmel och jord för att få ordning på mina anteckningar och urklipp och annat viktigt smått och gott, men det vill sig inte riktigt. Lådorna blir ju bara fulla och måste tömmas, och det som avpolletteras i mapparna glöms så lätt bara bort.

Nu ska jag prova spett istället. Nej, inte grillspett. ;). Hittade det här pappersspettet att trycka ner mina små lappar på. Tänkte att det kunde få bli som en installation.

Fast det blir ju lite knepigt när man vill få tag på den allra understa lappen förstås, och så gäller det ju att inte sätta spettet/hålet mitt i en bokstav av vitalt värde för själva budskapet. Men snyggt blir det nog. Och orörigt. Åtminstone ett tag.


Här är det däremot orörigt så det förslår. Bästa LP-backen är ingen gammal läskedrycksback, det är såklart en gammal sockerlåda!


På tal om LP-skivor och därmed stjärnor, musikaliska eller andra. I sovrummet påminner de mig varje dag om Oscar Wilde. Ni vet: "We are all in the gutter, but some of us are looking att det stars. We are still in the gutter (a.k.a. corona-träsket), but some of us are still looking at the stars, tänker jag. Still a favourite word!


Va?! Vad hände här? Här skulle jag fått med Retro. Spelet. Bara för att det tydligen är brädspelets dag. Det borde det väl vara varje dag? För att det är så kul! Men här kom visst något i vägen. Tygröra. Ganska snygg i och för sig. Saker som normalt sett ligger i korgstolen. Den som just nu är full av min rumpa. Hehe.


Skolbarnens alster fortsätter att droppa in, och jag försöker febrilt hitta nya inramningslösningar. Att bara ställa teckningen framför en redan befintlig tavla/ram går ju också bra. Hjärta på det!

Lite vardag. Lite vintage. Eller mycket. Bra grej anyway.

Sköt om er.

<3
/helena

ps Ibland är den ju full av andra snygga saker... Korgstolen alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar