lördag 27 april 2013

Sol & Zoologiskt

 
" ... Den lilla svalan
har ingen talan
vad gäller pratet
om klimatet
 
      Och lejonhannen
där på savannen
drar ingen slutsats
om han utsatts
 

 Och dromedaren
är oerfaren
och håller klaffen
som giraffen
 
   Och igelkotten
och kaskeloten
och jättepandan
håller andan  
 

ty den förmågan
att lyfta frågan
har inte djuren
i naturen
 
De är i klorna
på människorna
vad gäller hotet
emot klotet ... "
 

Ibland känns det bra att börja med "Sista Versen", så nu gjorde jag det. Känner ni igen den? Det är den ständigt lika energiske, eftertänksamme, snillrike, ordunderfundige Claes Eriksson (Galenskaparnas skarpaste hjärna!?) som har skrivit den. Och den är så bra så bra, tycker jag. Och mannen, som var snäll och skrev ner hela den "Sista Versen" åt oss, efter att vi sett showen; "Claes Eriksson Max" på DVD förra helgen. En show med mycket av allt, som Eriksson själv säger. Och det är det bara att hålla med om! DVD:n finns att köpa här på Ginza, om ni har missat eller vill se den igen.

Tänk att de firar hela 30 år tillsammans nu - Galenskaparna och After shave! Eller som Anders Eriksson lär ha uttryckt det; "Två grupper med dåliga namn som slog sig ihop och bildade ett sämre"

Annars tycker jag, i alla fall, att ni ska lyssna på hela den "Sista versen" här! För det jag skrev ner ovan var bara början på slutet, så att säga.

:)
/helena


ps Egentligen ville jag mest visa upp mina nya, redan brukade, fast knappt använda, våriga saker för er; scarfen med uggla, räv, rönnbär och en massa andra djuriska och naturiska motiv köpte jag på Myrorna för 15 kronor! (tror att den såldes på Lindex när den var "first hand"). Solglasögon - i nyskick! inhandlades på Emmaus för den tjatiga tjugan. Och halsbandet - i en stil som jag aldrig trodde att jag skulle gilla igen - men det gör jag! Det köptes för en lika tjatig lapp, på samma ställe. Snipp snapp, så blir den trötta vinterbleka kroppen kanske lite, lite soligare än förut. Och plånboken och naturen skrattar ikapp. Eller nåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar