onsdag 30 oktober 2013

All we need is...


Kommer ni ihåg att jag ställde en fråga till er för ett tag sedan? Om en alldeles speciell textstrof.


Ingen svarade, men jag förmodar att det inte betyder att ingen visste svaret. För nuförtiden är ju ingenting längre bort än en knapptryckning. Men jag undrar jag, hur många av er som verkligen kunde och visste svaret. Alltså på riktigt - genom att bara konsultera "The Main Office". Det vill säga; Hjärnkontoret.

Visste ni förresten att John Lennon bodde bara ett stenkast ifrån kyrkogården där gravstenen med det numera legendariska namnet Eleanor Rigby står inhugget? Så är det tydligen. Och att både John och Paul har spelat på just den här platsen. Själva gravplatsen. Enligt obekräftade inhämtade, uppgooglade uppgifter var det rent av på en festlighet runt/på den här Liverpool-kyrkogården som de två unga männen en gång träffades för första gången.

Så svaret på frågan har ni säkert listat ut nu, om inte förr. Den knasiga, obegripligt vackra strofen kommer från Lennon/McCartney-låten: Eleanor Rigby. Lyssna bara så bra den är! Kan man annat än att älska arrangemanget med alla stråkarna?

Eleanor, och en del av hennes närmaste familjemedlemmar var tydligen just det - lonely people. Men ett kort tag i sitt korta liv var hon ändå lycklig. I alla fall enligt obekräftade uppgifter på webben...

:)
/helena

ps Läs gärna den långa uttömmande, illustrerade, artikeln i brittiska Daily Mail. Om myten och människan (och Beatleslåten!) Eleanor Rigby. Och kom sedan inte och säg till mig att en kyrkogård inte kan vara den mest inspirerande, levande, platsen på jorden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar