torsdag 31 oktober 2013

Storskaligt


Ibland drömmer man om andra världar. Stora vida världar. Med stora vackra pulserande städer. Som Paris, London, Köpenhamn, Los Angeles eller New York. Det gjorde jag när jag stod och plockade ner två reakonservburkar ifrån ICA-hyllan.

Lite senare, när jag nästan zombieaktigt bara passerade bokavdelningen, fick jag syn på Ida Magntorns senaste: Urban vintage. På något sätt lyckades jag bläddra samtidigt som jag jonglerade med mina två soppor. Det var mannen som hade kassen, om ni undrar. Därav min självpåtagna balansakt.

Och inte för att jag känner ett behov av, eller vill ha några tips egentligen, på hur man fixar stilen och så där, men jag vill gärna bläddra och låta mig förflyttas till andra världar. Samtidigt som det i allra högsta grad är min värld, vintage-världen, som det handlar om.

Fem stora världsstäder har hon besökt - Ida M. Och fotat några av dess inomhusvärldar.

" - Feminint poetisk nonchalant elegans, ... " Mmm, gillar verkligen hur författarinnan beskriver lite av den parisiska känslan.

Annars, när jag vill ha instant-strange-but-good-strange-big-city-feeling så surfar jag in hos The Selby. Från spännande kombination av blommor och vattenledningar i New York till regnbågs- och gitarrklädda väggar i Sydney till den unga färgstarka kvinnan (och hennes tvåhövdade tupp?!) i Paris på bara några sekunder!

:)
/helena

ps Förresten, ni har väl inte missat att inspirationsFABRIKEN har startat upp igen? Moodboard(s) på schemat denna veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar