måndag 21 oktober 2013

Supertramp på Söder


Mellan Augustprisnomineringar, researchjobb och tvätthögar kan jag inte sluta att nynna. På Cornelis. Fast egentligen är det ju Evert T. Och Fritiof A. Ni tycker säkert att det är jättetöntigt att jag tycker att det är roligt, också, att min lilla stad nämns lite där mellan raderna.

Men videon med en Vreeswijk i toppform är så bra! Snöknarret under skorna ackompanjerat av en basgång som inte går av för hackor! Och den öppna skinnjackan som fladdrar. Och missa inte när han i rask takt går upp för trapporna och en kvinna med barnvagn blir stående i stum beundran? där nedanför.


Har ni varit med om att en låt förföljer er? Nu menar jag inte förföljer som fastnar i huvudet och vägrar flytta ut, för det händer mig hela tiden. Jag menar när man helt plötsligt tycker sig höra en låt överallt inom loppet av bara några dagar. Det verkar inte finnas någon logik i det... Men texten i Supertramp-låten är så bra. Och musiken. Lyssna bara!

:)
/helena

ps Visst skulle jag bli en superskön klassiker- DJ? Eller VJ då kanske. Jag menar, mixen mellan basgång och saxsång i mitt huvud just nu, den slår det mesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar