fredag 18 oktober 2013

Fika, frågor, flammor, fjäril, frukt & flamingo


Ah, frågorna är klara! Och ställda. Musiken har tystnat. Vinnarna är utsedda och priserna utdelade. Ni kommer kanske ihåg att jag berättat tidigare att mannen och jag ibland arrangerar tävlingar med poesi och musik i?

Nu är det dags att slappna av. Lossa på slipsknuten, släppa ut håret och...

...ta en fika. Ni får välja om ni vill ha kaffet serverat i den prickiga koppen eller om ni hellre vill ha erat tevatten upphällt i den blåvita Dresden ifrån Gustavsberg. En kaka eller två ska vi förstås smaka på. Ballerina och Sempers pepparkakor serverat på isbjörnsfat. Ni kanske föredrar kattfat? Nej, inte kattmat. Kattfat.

Den bevingade värmeljushållaren höll förresten på att bli ett pris en gång. Men jag kunde inte släppa den. Den är så vacker och kombinerar känslorna av sommarnostalgi och hösttröst så fint. Den kommer ifrån Mats Jonasson, Målerås. "Våra skogar har sedan urminnes tider påverkat folksjälen". Citatet som fastnat i mobilens ej-skickat mapp hittades på deras hemsida en gång. Kanske finns orden kvar där än?

Har ni smakat på glutenfria pepparkakor någongång? De är lika goda i smaken tycker jag, men konsistensen blir ju annorlunda. Hårdare. Knaprigare på något sätt. Så som det blir utan vanligt mjöl. Jag måste inte äta glutenfritt hela tiden, men ibland tycker jag att min mage kan behöva få vila lite från allt för mycket mjöl. Och mjölk. Även om det är svårt att dricka kaffe utan en gnutta laktos i. Den lilla ljusblåa "laktos"-kannan är dansk - B&G.

Ni kanske föredrar en frukt? I så fall är det bara att ta upp ett äpple ur båtskålen - ni vet den som kan vara sommarens bästa second handfynd. Kan vara. Den har hård konkurrens. Bland annat av en vas, en tysk grön, skön, vas.

Som ni säkert redan har räknat ut är allt, ALLT (förutom det ätbara då) på bordet second handinköp. Till och med den något lättklädda tändsticksasken.

När jag valde och vrakade bland alla potentiella musikfrågor till vispopsquizen, som nu är ett avslutat kapitel, så fastnade jag för en så fantastisk strof. Den kom inte med bland frågorna i quizen, men jag tänkte att jag skulle testa den på er istället! Så, vilken känd klassisk poplåt kommer den här textraden ifrån:

" ... waits at the window, wearing a (the) face that she keeps in a jar by the door
Who is it for? ... " 

:)
/helena


ps Tärningarna ja, de tänkte jag att man kunde kasta för att se hur många kakor man får ta. Fast det kanske inte är så nyttigt för magen med så många? Äsch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar